Η TAT διοργανώνει το "International Amazing Splash 2023" και το "The Amazing Songkran 2023 Celebration"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Amazing Songkran 2023 Celebration» και «International Amazing Splash 2023» από 13-15 Απριλίου 2023 στο Chula Soi 5 (Chulalongkorn University Centenary Park and Stadium One) στην Μπανγκόκ.

Μπανγκόκ, 5 Απρίλιος 2023 – Η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) γιορτάζει την παραδοσιακή ταϊλανδέζικη Πρωτοχρονιά του Songkran με δύο σημαντικές εκδηλώσεις στην Μπανγκόκ – την Amazing Songkran 2023 Celebration και την πρώτη International Amazing Splash 2023 από 13-15 Απριλίου 2023 στο Chula Soi 5 (Chulalongkorn University Centenary Park and Stadium One) – καθώς και υποστήριξη της φιλοξενίας εκδηλώσεων και εορτασμών Songkran πάνω-κάτω στη χώρα.

Το παραδοσιακό ταϊλανδέζικο νέο έτος του Songkran, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο από τα ετήσια φεστιβάλ της Ταϊλάνδης, γιορτάζεται εδώ και αιώνες και είναι γεμάτο παράδοση και πολιτισμό. Ονομάστηκε από την Ένωση Διεθνών Φεστιβάλ και Εκδηλώσεων ASIA (IFEA ASIA) ως ένα από τα τρία κορυφαία φεστιβάλ της Ασίας, το Songkran Festival είναι σε μεγάλο βαθμό μέρος των 5F soft-power θεμέλια της Ταϊλάνδης για το φαγητό, τον κινηματογράφο, το φεστιβάλ, τον αγώνα και τη μόδα.

Ο κ. Yuthasak Supasorn, Κυβερνήτης ΤΑΤ, είπε «Η TAT αξιοποιεί το Amazing 5F της Ταϊλάνδης για να προσφέρει ουσιαστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας των τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών. Μέρος αυτού είναι να ανυψωθούν τα τοπικά φεστιβάλ και οι παραδόσεις στη διεθνή σκηνή, ή το Local to Global, ξεκινώντας από το Songkran. Η έναρξη του International Amazing Splash 2023 έχει ως στόχο να αναδείξει διεθνή πολιτιστικά γεγονότα και παραδόσεις παρόμοιες με το Songkran, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση των σχέσεων και των πολιτιστικών ανταλλαγών».

Ο Εορτασμός Amazing Songkran 2023 και το πρώτο International Amazing Splash 2023 στην Μπανγκόκ θα περιλαμβάνουν τέσσερα βασικά στοιχεία.

Το πρώτο από αυτά είναι η έναρξη του International Amazing Splash 2023 στις 13 Απριλίου με μια παρέλαση που εκπροσωπεί την Ταϊλάνδη και τέσσερις άλλες χώρες –την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα– που έχουν παρόμοιους εορτασμούς με το Songkran.

  • Η συμμετοχή της Ταϊλάνδης στην παρέλαση θα αναδείξει την πομπή του αγάλματος του Σμαραγδένιου Βούδα και τα πλωτά της Θεάς της Σονγκράν.
  • Η συμμετοχή της Κίνας θα προωθήσει το φεστιβάλ πιτσιλίσματος νερού ή Po Shui Jie, που παρατηρήθηκε από τον εθνοτικό λαό Dai του νομού Xishuangbanna.
  • Η συμμετοχή της Ινδίας αντιπροσωπεύει το Φεστιβάλ Χόλι, το οποίο σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης μετά από έναν μακρύ χειμώνα και σηματοδοτεί τον θρίαμβο του καλού έναντι του κακού.
  • Η συμμετοχή της Ιαπωνίας υπογραμμίζει το φεστιβάλ Setsubun, το οποίο περιλαμβάνει το φαγητό και το πέταγμα φασολιών για να διώξουν τα κακά πνεύματα.
  • Η συμμετοχή της Νότιας Κορέας προωθεί το Boryeong Mud Festival, μια καλοκαιρινή εκδήλωση που γιορτάζει την πολύτιμη λάσπη της πόλης Boryeong.

Το δεύτερο στοιχείο των εορτασμών θα είναι το Καταπληκτικός παφλασμός του κόσμου, μια βιτρίνα διεθνών πολιτιστικών εκδηλώσεων και παραδόσεων παρόμοιων με το Songkran της Ταϊλάνδης, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών και των διεθνών σχέσεων.

Η Amazing Songkran 2023 Celebration θα παρουσιάσει μοναδικούς εορτασμούς του Songkran από τις πέντε περιοχές της Ταϊλάνδης, μέσα από δραστηριότητες που μπορούν να δοκιμάσουν οι επισκέπτες. Αυτά κάνουν βολίδες (σημαίες) και ετοιμάζει αρωματικό νερό για το Ροτ Ναμ Νταμ Χούα τελετουργικό – όπου οι νέοι προετοιμάζουν αρωματικό νερό με το οποίο θα πλύνουν τα χέρια των γονιών ή των μεγάλων για να ζητήσουν ευλογία (από τον Βορρά), προετοιμάζοντας το καλοκαίρι και τα πιάτα και επιδόρπια Songkran όπως π.χ. Khao Chae (από την Κεντρική περιοχή), το Phuk Seow παράδοση που περιλαμβάνει το δέσιμο κορδονιών γύρω από τον καρπό για τη διατήρηση της καλής τύχης (από τα βορειοανατολικά), το κτήριο του κάστρου χωρίς φλοιό ρυζιού μοναδικό στο Chachoengsao και το κτίριο του κάστρου με άμμο μοναδικό στο Chon Buri (από την Ανατολή) και την παρέλαση Nang Dan του Nakhon Si Thammarat (από το Νότο).

Άλλες δραστηριότητες που προάγουν την τοπική ταϊλανδέζικη σοφία θα παρουσιαστούν επίσης για να δοκιμάσουν οι επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των Τραγούδι Nam Phra τελετουργικό καθαρισμού μιας εικόνας του Βούδα με αρωματικό νερό ως τρόπος σεβασμού στον Κύριο Βούδα και φέρνοντας καλή τύχη στο άτομο.

Θα εκπροσωπηθούν επίσης τα φεστιβάλ της Νότιας Κορέας, της Ινδίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Για το Boryeong Mud Festival της Νότιας Κορέας, θα υπάρχει μια λασπόλουτρα με λασπόλουτρο, λασπόλουτρο, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες για να απολαύσετε, μαζί με έναν DJ από τη Νότια Κορέα.

Για το Φεστιβάλ Holi της Ινδίας, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν την ινδική παράδοση της χρήσης έγχρωμων σκονών για να αναπαραστήσουν τη φιλία, θα υπάρξει μουσική παράσταση από Ινδές που χορεύουν στυλ Bollywood και ένα μέρος για να λατρεύουν τον ινδουιστικό θεό, Ganesh.

Για το Po Shui Jie της Κίνας, θα υπάρχουν παραδοσιακές στολές του λαού Tai Lue του Yunnan, μαζί με πολιτιστικές παραστάσεις και μια τελετή ζητώντας βροχή από τους αγγέλους του ουρανού και της γης.

Για το Φεστιβάλ Setsubun της Ιαπωνίας, θα πραγματοποιηθεί μια τελετή για να ευχηθούμε καλή υγεία και να κρατήσουμε μακριά τις ασθένειες.

Το τρίτο στοιχείο θα είναι στο ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ SPLASH. Θα υπάρχουν Ταϊλανδοί καλλιτέχνες, τραγουδιστές και DJ, συμπεριλαμβανομένων των Joey Boy, Aof Pongsak και των συγκροτημάτων LAZ1, No One Else και Yes Indeed, καθώς και DJs από τη Νότια Κορέα, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Κίνα, διάφορες πολιτιστικές παραστάσεις και τις WATERBOMB και τις διασκεδαστικές σήραγγες νερού καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου της εκδήλωσης.

Το τέταρτο μέρος των δραστηριοτήτων θα είναι το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ τμήμα, που περιλαμβάνει θαλάμους τροφίμων και φορτηγά τροφίμων που προσφέρουν κουζίνα από την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Κίνα.

Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο από τα ετήσια φεστιβάλ της Ταϊλάνδης, η παραδοσιακή ταϊλανδέζικη Πρωτοχρονιά του Songkran γιορτάζεται παντού και όπως κάθε χρόνο η TAT υποστηρίζει τη φιλοξενία εκδηλώσεων και εορτασμών Songkran πάνω-κάτω στη χώρα. Μια λίστα με αυτά μπορείτε να δείτε στο Φεστιβάλ και εκδηλώσεις Απριλίου 2023 στην Ταϊλάνδη – TAT Newsroom.

Πολ. Ο Υποστράτηγος Apichat Suriboonya, Αναπληρωτής Επίτροπος του Γραφείου Τουριστικής Αστυνομίας, δήλωσε ότι «για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ασφάλεια όλων των Ταϊλανδών και ξένων τουριστών που παρευρίσκονται στους εορτασμούς Songkran, η Τουριστική Αστυνομία συνεργάζεται με την TAT για να ενισχύσει την ασφάλεια και την ασφάλεια αναπτύσσοντας 4,000 τουρίστες αστυνομικών και εθελοντών σε εκδηλώσεις Songkran σε εθνικό επίπεδο. Οι αστυνομικοί και τα περιπολικά οχήματα θα είναι εξοπλισμένα με ζωντανή κάμερα που θα χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση και μετάδοση της κατάστασης στο κέντρο διοίκησης. Έτσι, αυτό θα διευκολύνει την παροχή βοήθειας στους τουρίστες πιο άνετα και θα έχει ως στόχο να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στον τουρισμό της Ταϊλάνδης».

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.