Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Η παραλία Freedom επέστρεψε για δημόσια χρήση και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 έως την Κυριακή 2 Απριλίου 2023.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Ένας άγριος καβγάς που αφορούσε τόσο ξένο προσωπικό ενός μπαρ/εστιατόριου όσο και ξένους τουρίστες έγινε viral στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης.

Ένας Αυστραλός πελάτης συνελήφθη αφού ενεπλάκη σε καυγάδες με το ξένο προσωπικό ενός μπαρ/εστιατορίου στην Πατόνγκ.

Τρεις αλλοδαποί που συμμετείχαν σε καυγάδες σε ένα μπαρ/εστιατόριο στην Πατόνγκ επιβλήθηκαν πρόστιμο 2,000 μπατ ο καθένας.

Αυτή η υπόθεση προκάλεσε σημαντική συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένους να διαφωνούν σχετικά με την ποινή, θεωρώντας την ως ήσσονος σημασίας για το έγκλημα.

2. Ένας 30χρονος παράνομος ξεναγός της Καμπότζης συνελήφθη στο Πουκέτ.

Κατηγορείται για παράνομη λειτουργία τουριστικής επιχείρησης, παράνομο ξεναγό και εργασία χωρίς άδεια.

3. Ο Διοικητής της Περιφέρειας Στρατού 4 επιθεώρησε και παρακολούθησε τη διαχείριση της παραλίας στο Πουκέτ για την εμπιστοσύνη τόσο των τουριστών όσο και των ντόπιων.

Η παραλία Freedom στο Karon έχει πλέον καθαριστεί από κρεβάτια παραλίας, ομπρέλες και κατασκευές μετά από πλήρη καταστολή.

Οι παραλίες θεωρούνται δημόσια γη στην Ταϊλάνδη και η καταπάτηση επιχειρήσεων για ιδιωτική χρήση είναι παράνομη χωρίς ειδική άδεια από τις τοπικές διοικήσεις.

4. Περισσότεροι Κινέζοι και Ρώσοι επενδυτές ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητα στο Πουκέτ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Real Estate του Πουκέτ.

Περισσότερες εταιρείες ακινήτων από τα κεντρικά γραφεία επενδύουν στο Πουκέτ. Οι τάσεις σε αυτές τις ιδιότητες στο μέλλον είναι η μείωση του άνθρακα, η μείωση της χρήσης ενέργειας και η χρήση καθαρής ενέργειας.

5. Τρεις αλλοδαποί πελάτες συνελήφθησαν ενώ άλλοι τρεις ξένοι πελάτες απέδρασαν σε υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών στην Πατόνγκ.

Περιουσία άνω των 22 εκατομμυρίων μπατ κατασχέθηκαν από υπόπτους σε σχέση με μια σημαντική υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών στην Patong.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης δηλώνει ότι θα συνεχίσει να καταπολεμά την εμπορία ανθρώπων και τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών όχι μόνο στο Πουκέτ αλλά σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.