Οι αρχές επιβολής του νόμου της Ταϊλάνδης προειδοποιούν για τα πρωταπριλιάτικα αστεία στο Διαδίκτυο

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Οι αρχές επιβολής του νόμου της Ταϊλάνδης, συγκεκριμένα το τμήμα καταστολής του εγκλήματος τεχνολογίας, ή TCSD, προειδοποίησαν το κοινό ότι τα πρωταπριλιάτικα αστεία την Πρωταπριλιά στο διαδίκτυο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυστηρά πρόστιμα και πολλά χρόνια φυλάκιση.

Αυτή η προειδοποίηση είναι τακτική από το 2020, όταν το TCSD εξέδωσε για πρώτη φορά την αυστηρή προειδοποίηση ως απάντηση στον φόβο ότι οι άνθρωποι θα έκαναν πρωταπριλιάτικα αστεία για τον Covid-19 και θα προκαλούσαν πανικό.

Οι προειδοποιήσεις συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας το 2021 και το 2022, αλλά τώρα με τις γενικές εκλογές στην Ταϊλάνδη λιγότερο από δύο μήνες, προγραμματισμένες για τις 14 Μαΐου, η ανησυχία φαίνεται να έχει απομακρυνθεί από τον Covid και σε ανησυχίες ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιήσουν την Πρωταπριλιά για να παραπλανήσουν το κοινό ή να κάνουν αστεία για τις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με το TCSD, σύμφωνα με τον Νόμο για τα Εγκλήματα Υπολογιστών, κάποιος θα μπορούσε να χρεωθεί έως και 100,000 μπατ ή να αντιμετωπίσει φυλάκιση έως και πέντε χρόνια για οποιαδήποτε πληροφορία που προκάλεσε πανικό, βλάπτει την ασφάλεια, ήταν παραπληροφόρηση ή δυσφημεί άτομο ή επιχείρηση.

Ως αποτέλεσμα, το TCSD ζητά από τους ανθρώπους να απέχουν από τα πρωταπριλιάτικα αστεία στο διαδίκτυο και έχουν επίσης πει τα προηγούμενα χρόνια ότι οι διακοπές και η παράδοση των πρακτικών αστείων και φάρσες, σύμφωνα με αυτούς, δεν αποτελούν μέρος της κουλτούρας ή της εθιμοτυπίας της Ταϊλάνδης.

Το TPN media σημειώνει ότι η Ταϊλάνδη έχει εξαιρετικά αυστηρούς νόμους για εγκλήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, συκοφαντία, δυσφήμιση και συκοφαντία και αυτοί δεν έχουν εξαιρέσεις για σάτιρα ή παρωδία όπως πολλές δυτικές χώρες, τα οποία είναι ως αποτέλεσμα πολύ σπάνια στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης και σε μεγάλες εκδόσεις.
Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο [προστασία μέσω email]

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.