Το νησί Adang στο Satun πρόκειται να αναπτυχθεί ως τουριστικός προορισμός παγκόσμιας κλάσης

Το Ko Adang, ή το νησί Adang, στη νότια συνοριακή επαρχία Satun, πρόκειται να αναπτυχθεί ως τουριστικός προορισμός παγκόσμιας κλάσης, όπως το Langkawi στη Μαλαισία, σύμφωνα με το Southern Border Provinces Administrative Center (SBPAC).

Το SBPAC πραγματοποίησε μια συνάντηση πρόσφατα για να συζητήσει τρόπους αναβάθμισης και ανάπτυξης του τουρισμού στο Satun, το οποίο φημίζεται για την παρθένα φύση του που απλώνεται σε ζούγκλες, βουνά και παραλίες.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του SBPAC Chanathan Saengphum δήλωσε ότι όλες οι σχετικές υπηρεσίες θα συνεργαστούν για να πιέσουν για την ανάπτυξη του νησιού Adang σε σημαντικό τουριστικό προορισμό σε αυτό το μέρος του κόσμου μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτού του έργου, το νησί Adang θα ονομαστεί «Ποταμός της Νοτιοανατολικής Ασίας». Η SBPAC επέλεξε αυτό το νησί για τουριστική ανάπτυξη, καθώς έχει μεγάλες δυνατότητες, με μια μεγάλη και όμορφη περιοχή κατάλληλη να αναπτυχθεί ως σημαντικός οικοτουριστικός προορισμός και κέντρο αναψυχής. Το έργο θα υποβληθεί στη Στρατηγική Επιτροπή για την Ανάπτυξη των Νοτίων Παραμεθόριων Επαρχιών, κατά τη συνεδρίασή της στις 27 Φεβρουαρίου 2023.

Το νησί Adang, που βρίσκεται στη Θάλασσα Andaman στην υποπεριφέρεια Tarutao, στην περιοχή Mueang, καλύπτει μια περιοχή περίπου 30 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που περιβάλλεται από μικρά νησιά, όπως το Ko Lipe, το Ko Dong, το Ko Hin Ngam και το Ko Yang. Γεωγραφικά, διαθέτει ψηλά βουνά με πυκνά καταπράσινα δάση.

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί μετά το νησί Tarutao, επίσης στην περιοχή Mueang, το νησί Adang διαθέτει πολλά φυσικά αξιοθέατα, όπως τον κόλπο Mae Mai, έναν καταρράκτη που ονομάζεται "Namtok Chon Salat", ο οποίος έχει νερό που ρέει όλο το χρόνο και μια γραφική θέα. ονομάζεται "Pha Chado", το οποίο ήταν ένα παρατηρητήριο για πειρατές στο παρελθόν που ήθελαν να επιτεθούν σε εμπορικά πλοία. Το νησί Adang είναι επίσης ένα ιδανικό μέρος για καταδύσεις για να εκτιμήσετε τους κοραλλιογενείς υφάλους.

Ο καθηγητής Δρ. Sukree Langputae, Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων και Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Fatoni, είπε ότι εκτός από τους τουριστικούς πόρους, ο Satun έπρεπε να προετοιμαστεί για να χειριστεί το έργο τουριστικής ανάπτυξης από άποψη εκπαίδευσης. Για παράδειγμα, ένα πρόγραμμα σπουδών θα πρέπει να περιλαμβάνει συναφή μαθήματα, όπως αυτά που αφορούν τις ξένες γλώσσες για να εξοπλίσει τους μαθητές με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.