Το Πουκέτ και ο Ισάν ονομάστηκαν στα καλύτερα μέρη του TIME για το 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Δύο τοποθεσίες στην Ταϊλάνδη συγκαταλέγονται στους 50 «εξαιρετικούς προορισμούς για εξερεύνηση» σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό TIME.

Μπανγκόκ, 22 Μαρτίου 2023 – Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) είναι στην ευχάριστη θέση να αναφέρει ότι η λίστα του περιοδικού TIME με τα «Μεγαλύτερα μέρη του κόσμου για το 2023» – την οποία περιγράφει ως 50 εξαιρετικούς προορισμούς προς εξερεύνηση – περιλαμβάνει δύο προορισμούς στην Ταϊλάνδη – το Isan (το βορειοανατολικό) και Πουκέτ.

Ο κ. Yuthasak Supasorn, Κυβερνήτης ΤΑΤ, είπε «Το να έχουμε όχι μόνο ένα αλλά δύο ταϊλανδέζικες συμπεριλήψεις σε αυτήν την περίφημη συλλογή παγκόσμιων προορισμών που πρέπει να επισκεφτείτε είναι μια υπέροχη τιμή και κάτι για το οποίο η Ταϊλάνδη μπορεί να είναι πολύ περήφανη. Η Ταϊλάνδη είναι πράγματι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες από όλο τον κόσμο μέσω της καμπάνιας «Επισκεφτείτε την Ταϊλάνδη Έτος 2023: Καταπληκτικά Νέα Κεφάλαια».

Η λίστα του TIME κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ποικίλες και νόστιμες γαστρονομικές προσφορές του Isan, προτού πει επίσης: «Όσοι τολμήσουν σε αυτήν την ασυνήθιστη περιοχή της Ταϊλάνδης που βρίθει από ορυζώνες, ανταμείβονται με εθνικά πάρκα και ερείπια ναών Χμερ, και τώρα : Εστιατόρια που προτείνει η Michelin. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα εστιατόρια και οι νυχτερινές αγορές που προσελκύουν νέο πλήθος επισκεπτών. Πέρυσι σηματοδοτήθηκε η 60ή επέτειος του πρώτου εθνικού πάρκου της Ταϊλάνδης, του Khao Yai, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στην επαρχία Nakhon Ratchasima του Isan και φιλοξενεί ελέφαντες, γίβωνες και ασιατικές μαύρες αρκούδες».

Για το Πουκέτ, ο κατάλογος λέει: «Η περιοχή με τις περισσότερες επισκέψεις της Ταϊλάνδης – οι φημισμένες παραλίες του Πουκέτ – μόλις αύξησε την οικογενειακή της απήχηση με τα εγκαίνια του Carnival Magic, ενός θεματικού πάρκου με πολιτιστική εστίαση τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι πρωτοβουλίες εθελοντισμού συνεχίζουν να αποτελούν προτεραιότητα στο νησί. Το καταφύγιο ελεφάντων του Πουκέτ, για παράδειγμα, προσκαλεί τους επισκέπτες να βοηθήσουν να ταΐσουν τα ζώα και παρέχει εκπαίδευση σχετικά με την επικοινωνία και τη συμπεριφορά των ελεφάντων. Αν και το νησί είναι περισσότερο γνωστό για την ομώνυμη πόλη του, το Πουκέτ προσελκύει περισσότερους επισκέπτες στην ασύλληπτη εξοχή του με ένα εντυπωσιακό τοπίο σύγχρονων πολυτελών καταλυμάτων.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα με τα καλύτερα μέρη του κόσμου για το 2023 στη διεύθυνση https://time.com/collection/worlds-greatest-places-2023/.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.