Ο Ολλανδός Chef Duo του Montara εκτοξεύει το Πουκέτ στην Elite Eco-Dining

Το PRU με αστέρι MICHELIN και η Jampa αναδεικνύουν τη βιώσιμη κουζίνα στο νησί της Ταϊλάνδης

ΠΟΥΚΕΤ, Ταϊλάνδη (23 Φεβρουαρίου 2023) – Οι Ολλανδοί σεφ Jimmy Ophorst και Rick Dingen θέτουν νέα πρότυπα για βιώσιμο εκλεκτό φαγητό στο Πουκέτ μέσω γαστρονομικών δεξιοτήτων με αστέρι MICHELIN.

Και τα δύο συνδυάζουν το ταλέντο και τη φινέτσα όταν πρόκειται να απογειώσουν το φαγητό με οικολογική συνείδηση ​​στο παραδεισένιο νησί της Ταϊλάνδης.

Η Ophorst διοργανώνει την παράσταση στο PRU, τον χαρακτηριστικό χώρο εστίασης στο Trisara, ένα από τα πιο αποκλειστικά θέρετρα του Πουκέτ. Ο Ντίνγκεν, εν τω μεταξύ, επιβλέπει την κουζίνα στο Τζάμπα, η οποία ακολουθεί μια φιλοσοφία «τοπικών συστατικών, ζωντανής φωτιάς και κουζίνας μηδενικών αποβλήτων» στο Tri Vananda, μια κοινότητα ευεξίας 182 εκατομμυρίων ΗΠΑ που διαμορφώνεται στα καταπράσινα δάση του βόρειου Πουκέτ.

Το ζευγάρι μοιράζεται την εθνικότητα και την επιθυμία να προωθήσει ένα εποχιακό, βιώσιμο διατροφικό οικοσύστημα. Και οι δύο αναγνωρίστηκαν στο MICHELIN Guide Thailand Star Revelation 2023 στα τέλη του περασμένου έτους, με την PRU να διατηρεί το 1 αστέρι MICHELIN και το MICHELIN Green Star. και η Τζάμπα κερδίζει ένα MICHELIN Green Star για τα μηδενικά απόβλητα, φυτικά τρόφιμα.

«Η αειφορία είναι η καρδιά της επιχείρησής μας», λέει η Ophorst, η οποία, στην PRU, διευθύνει τον μοναδικό χώρο στο Πουκέτ με αστέρι της MICHELIN. "Είναι αναπόσπαστο μέρος των εστιατορίων και της ζωής μας."

Τόσο η Trisara όσο και η Tri Vananda ανήκουν στην Montara Hospitality Group, μια εταιρεία που έχει κερδίσει τη φήμη ότι δίνει προτεραιότητα στη βιωσιμότητα στην Trisara και μέσω της βιολογικής φάρμας Pru Jampa 16,000 τ.μ., που βρίσκεται εντός των ορίων Tri Vananda.

Και οι δύο σεφ ενώνονται με μια κοινή φιλοσοφία φιλική προς το περιβάλλον που προωθεί ένα ισορροπημένο διατροφικό οικοσύστημα χωρίς να διακυβεύεται η δημιουργικότητα.

Στο PRU, τα ταϊλανδικά συστατικά διαμορφώνονται σε μαγευτικές γκουρμέ δημιουργίες που αντλούν έμπνευση τόσο από την Ανατολή όσο και από τη Δύση. Το όνομα του χώρου - ένα αρκτικόλεξο για το Plant. Υψώνω. Καταλαβαίνουν. — παρέχει μια σταθερή ένδειξη ως προς την κυρίαρχη φιλοσοφία του. Τα συστατικά προέρχονται 100% από την Ταϊλάνδη, με μεγάλο μέρος των βιολογικών προϊόντων που καλλιεργούνται στη φάρμα Pru Jampa.

Το PRU διατήρησε το 1 αστέρι του στο MICHELIN Guide Thailand Star Revelation και παραμένει το μόνο εστιατόριο εκτός Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη που έχει αποκτήσει το κύρος. Το PRU ήταν επίσης το πρώτο εστιατόριο στην Ταϊλάνδη που έλαβε το MICHELIN Green Star.

«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον μεταξύ του κοινού για γευστικές εμπειρίες που υποστηρίζουν τις τοπικές κοινότητες και παρουσιάζουν καταπληκτικά ταϊλανδέζικα προϊόντα», είπε. «Ανυπομονώ να προωθήσουμε τη δέσμευσή μας για βιώσιμη μαγειρική και την προμήθεια και την ευχαρίστηση των επισκεπτών μέσω της καινοτομίας».

Στο Tri Vananda, η Jampa καινοτομεί χρησιμοποιώντας ζωντανή φωτιά για να μετατρέψει τοπικά συστατικά - πολλά από τα οποία, όπως και στο PRU, προέρχονται από το βιολογικό αγρόκτημα Pru Jampa - σε υγιεινές και ισορροπημένες, αλλά αποφασιστικά αναβαθμισμένες, γαστρονομικές δημιουργίες.

«Στόχος μου είναι να παρουσιάσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τοπικά, εποχιακά συστατικά», λέει ο Dingen, του οποίου η υπερτοπική, εστιασμένη στα φυτά, μηδενικά απόβλητα κουζίνα τον αναδεικνύει ως ανερχόμενο αστέρι στην Ταϊλάνδη.

Ο Dingen είναι γνωστός για τη δέσμευσή του για μηδενικά απόβλητα και στοχεύει να κάνει την Jampa τον πρώτο χώρο στο Πουκέτ που θα επιτύχει μηδενική αναλογία απορριμμάτων προς χωματερή.

«Θέλουμε να ασκήσουμε τον απόλυτο ελάχιστο αντίκτυπο στη γη και στόχος μας είναι να σπάσουμε τα απορρίμματα της κουζίνας μας για να διασφαλίσουμε ότι τίποτα δεν θα πάει στους χώρους υγειονομικής ταφής», είπε.

Η επιτυχία των δύο εστιατορίων είναι σύμφωνη με τους στόχους της ιδέας «Dine Good, Do Good» της Montara Hospitality, την οποία έχει απλώσει σε όλα τα καταστήματα F&B της.

Οι σεφ είναι συνδεδεμένοι με την Montara Hospitality Group, την εταιρεία που ανήκει στην Ταϊλάνδη πίσω από το Trisara, ένα από τα πιο αποκλειστικά θέρετρα του Πουκέτ

 Ο Jimmy Ophorst επιβλέπει τις διαδικασίες στο PRU, το μοναδικό εστιατόριο της Ταϊλάνδης με αστέρι MICHELIN έξω από την Μπανγκόκ.

Στην Τζάμπα, ο σεφ Ρικ Ντίνγκεν χρησιμοποιεί το μαγείρεμα με ζωντανή φωτιά για να ανυψώσει τη φάρμα του σε πιρούνι κουζίνα.

Οι σεφ προμηθεύονται πολλά υλικά για τα εστιατόριά τους από τη φάρμα Pru Jampa έκτασης 16,000 τ.μ.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.