Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Ο αριθμός των κινεζικών ομάδων περιοδειών εξακολουθεί να είναι χαμηλός και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, έως Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023. Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά της ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul είπε σε συνεδρίαση του συμβουλίου του Ταϊλανδικού Ιδρύματος Προώθησης Υγείας (ThaiHealth) ότι το υπουργείο του αντιτίθεται στην πρόταση του Υπουργείου Τουρισμού για επέκταση των νόμιμων ωρών κλεισίματος για νυχτερινά κέντρα στις 4 π.μ. από τις 2 π.μ.

Ο υπουργός υποστήριξε την αντίθεσή του με ανησυχίες για τη δημόσια ευημερία και την ασφάλεια, λέγοντας ότι τα τροχαία ατυχήματα μπορεί να αυξηθούν εάν επιτραπεί στις παμπ να λειτουργούν έως τις 4 το πρωί.

2. Ο αριθμός των κινεζικών τουριστικών ομάδων που ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη παραμένει απροσδόκητα χαμηλός λόγω έλλειψης πτήσεων, δήλωσε ο Sisdivachr Cheewarattanaporn, πρόεδρος της Ταϊλανδικής Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων (ATTA).

Οι περισσότερες αφίξεις Κινέζων στην Ταϊλάνδη ήταν δωρεάν ανεξάρτητοι ταξιδιώτες (FIT), που αναφέρεται σε τουρίστες που ταξιδεύουν μόνοι τους χωρίς ξεναγό ή συμμετέχουν σε μια ομάδα περιήγησης.

3. Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης Anutin Charnvirakul επανέλαβε τη θέση του για την απαγόρευση όλων των μορφών ηλεκτρονικών τσιγάρων, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης και εισαγωγής των προϊόντων στη χώρα.

Περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά οι νέοι, στράφηκαν στο κάπνισμα ηλεκτρονικών τσιγάρων στις μέρες μας λόγω της λανθασμένης αντίληψης ότι η συσκευή δεν μπορεί να προκαλέσει καρκίνο ή είναι ακίνδυνη για την υγεία.

4. Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, η Μπανγκόκ, έχει τιμηθεί ως η 30η καλύτερη πόλη στον κόσμο από 100 χώρες και η 2η καλύτερη πόλη στο ASEAN, λέει η Resonance Consultancy, κορυφαίος παγκόσμιος σύμβουλος στην ανάπτυξη προορισμών.

Η Μπανγκόκ κατατάσσεται επίσης στη 2η καλύτερη πόλη από τις 10 χώρες μέλη του ASEAN.

5. Οι ψευτοπαλλικαράδες στην Μπανγκόκ απολύθηκαν μετά από μια ιογενή καταγραφή βίντεο που φαινόταν να δείχνει τους ψεύτικους να περνούν χειροπέδες και να χαστουκίζουν έναν ξένο άνδρα πελάτη στο πρόσωπο για μια ασήμαντη παρεξήγηση.

Το ιογενές περιστατικό συνέβη στο The Club Khaosan που βρίσκεται στον γνωστό πεζόδρομο Khao San Road της Μπανγκόκ.

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.