Η Ημέρα Makha Bucha επιστρέφει την επόμενη Δευτέρα μαζί με την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ

Εθνική -

Το Makha Bucha είναι μια σημαντική θρησκευτική ημέρα για τους Ταϊλανδούς Βουδιστές. Φέτος πέφτει την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Μαρτίου, που θα σηματοδοτηθεί με πολλές θρησκευτικές τελετές και συγκεντρώσεις υπό το φως των κεριών. Για όσους δεν ακολουθούν τις βουδιστικές παραδόσεις, ωστόσο, η Makha Bucha εξακολουθεί να αναγνωρίζεται ως σημαντική ημέρα, αλλά κυρίως για την απαγόρευση των πωλήσεων αλκοόλ.

Η δεύτερη πιο σημαντική βουδιστική γιορτή στην Ταϊλάνδη πέφτει την ημέρα της πανσελήνου του τρίτου σεληνιακού μήνα, που συνήθως πέφτει τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Η ημέρα είναι μια ευκαιρία για τους Ταϊλανδούς Βουδιστές να αποτίσουν φόρο τιμής στον Βούδα και τις διδασκαλίες του.

Η σημασία του Makha Bucha χρονολογείται από την εποχή του Βούδα, πριν από περισσότερα από 2,500 χρόνια. Σύμφωνα με τις βουδιστικές γραφές, αυτή την ημέρα, 1,250 από τους μαθητές του Βούδα συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα για να ακούσουν ένα κήρυγμα του Βούδα.

Το γεγονός ήταν αξιοσημείωτο γιατί οι μαθητές δεν είχαν κληθεί και ήρθαν από διαφορετικά μέρη χωρίς προηγούμενη συμφωνία. Πιστεύεται ότι αυτή η συγκέντρωση των μαθητών του Βούδα ήταν ένα σημάδι της αγνότητας και της αφοσίωσής τους στις διδασκαλίες του Βούδα.

Απαγόρευση πώλησης αλκοόλ και κλείσιμο χώρων

Αν και η Ημέρα Makha Bucha μπορεί να μην έχει την ίδια θρησκευτική σημασία για τους μη Βουδιστές, είναι ωστόσο μια σημαντική πτυχή της κουλτούρας της Ταϊλάνδης και όλοι όσοι μένουν στο βασίλειο θα πρέπει να τη σέβονται αναλόγως.

Την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να κλείσουν τα περισσότερα κυβερνητικά γραφεία καθώς και ενδεχομένως άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις για να σεβαστούν τη θρησκευτική τελετή. Επιπλέον, η Makha Bucha είναι μια ημέρα ολικής απαγόρευσης των πωλήσεων αλκοόλ στην Ταϊλάνδη που ισχύει σε εθνικό επίπεδο, η οποία περιλαμβάνει σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια που πωλούν αλκοόλ και φυσικά όλους τους τύπους χώρων διασκέδασης.

Το κλείσιμο των χώρων χρησιμεύει ως υπενθύμιση στους Ταϊλανδούς ότι η Makha Bucha είναι μια ημέρα ενδοσκόπησης και προβληματισμού. Είναι μια ευκαιρία για τα άτομα να αναλογιστούν τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους και να κάνουν μια συνειδητή προσπάθεια να ζήσουν σύμφωνα με τις αρχές του Βουδισμού, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  1. Μην βλάπτετε άλλα ζωντανά όντα.
  2. Μην κλέβεις.
  3. Μην εμπλέκεστε σε σεξουαλική ασέβεια.
  4. Μην κουτσομπολεύετε και μην λέτε ψέματα.
  5. Μην πίνετε αλκοόλ.

Αν και σε ορισμένους τομείς, οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές στους πελάτες, αυτά τα μέρη υπόκεινται συνήθως σε αυστηρούς κανονισμούς και οδηγίες, οι οποίες ασφαλώς ενσωματώνουν απαγόρευση σερβιρίσματος αλκοόλ ή οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγίας.

Για τους μη Βουδιστές, μπορούν εύκολα να συμμετάσχουν σε αυτό το γεγονός αποφεύγοντας τα αλκοολούχα ποτά και την ψυχαγωγία, επισκεπτόμενοι έναν τοπικό ναό, συμμετέχοντας σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες ή ασκώντας άνετα την προσοχή και τον αυτοστοχασμό.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο [προστασία μέσω email]

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.