Η Ταϊλάνδη ενισχύει τους τουριστικούς δεσμούς με την Κίνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Σε πρόσφατη συνάντηση υψηλού προφίλ μεταξύ του κινεζικού υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού και του Υπουργού Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης και την υπογραφή της Επιστολής Προθέσεων μεταξύ της TAT και της China Tourism Group Travel Services.

Μπανγκόκ, 27 Φεβρουαρίου 2023 – Η Ταϊλάνδη συνεχίζει να ενισχύει τους τουριστικούς δεσμούς με την Κίνα μετά τη συνάντηση υψηλού προφίλ μεταξύ του ΥΕ κ. Phiphat Ratchakitprakarn, Υπουργού Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, και του ΑΕ κ. Hu Heping, Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στο Πεκίνο στις 21 Φεβρουαρίου 2023.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Α.Ε. κ. Atthayut Srisamut, Πρέσβης της Ταϊλάνδης στην Κίνα, Βασιλική Πρεσβεία της Ταϊλάνδης στο Πεκίνο και ο κ. Yuthasak Supasorn, Διοικητής της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT).

Ο κ. Phiphat Ratchakitprakarn, Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, είπε «Εκ μέρους της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης και του λαού της Ταϊλάνδης, θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην κινεζική κυβέρνηση για τη συνεχή εμπιστοσύνη της στην Ταϊλάνδη ως προτιμώμενο προορισμό διακοπών και για τη συμπερίληψη του βασιλείου μεταξύ των 20 πιλοτικών προορισμών για την επανέναρξη της ομαδικά ταξίδια από την Κίνα."

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Phiphat απηύθυνε πρόσκληση στον Υπουργό Hu Heping να επισκεφθεί την Ταϊλάνδη. Παρείχε επίσης ενημέρωση σχετικά με την προετοιμασία της Ταϊλάνδης να υποδεχθεί Κινέζους τουρίστες και επανέλαβε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της ταϊλανδικής τουριστικής βιομηχανίας για ενίσχυση της αμφίδρομης τουριστικής συνεργασίας με την Κίνα. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ταϊλάνδης να προωθήσει την κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και να αναζωογονήσει τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο εθνών.

Ο υπουργός Hu Heping, εν τω μεταξύ, τόνισε ότι η πρόσφατη επίσκεψη στην Ταϊλάνδη του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping για να παραστεί στις 29th Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού Η συνάντηση οικονομικών ηγετών στην Μπανγκόκ ήταν σημαντική για την ενίσχυση των μακροχρόνιων σχέσεων Κίνας-Ταϊλανδίας. Σημείωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση αναγνώρισε τη σημασία του τουρισμού και των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο εθνών, ως εκ τούτου η Ταϊλάνδη συμπεριλήφθηκε μεταξύ των 20 πιλοτικών χωρών για την επανέναρξη των εξερχόμενων ομαδικών ταξιδιών από την Κίνα.

Ο υπουργός Hu Heping πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού για τη διοργάνωση των ετήσιων εορτασμών για την κινεζική Πρωτοχρονιά στην Ταϊλάνδη.

Φέτος συμπληρώνονται 48 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ταϊλάνδης και Κίνας. Σηματοδοτεί επίσης 17 χρόνια συνεργασίας μεταξύ του TAT και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας και της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ταϊλάνδη για τη διοργάνωση των εορτασμών για την κινεζική Πρωτοχρονιά στην Ταϊλάνδη – μία από τις πέντε χώρες σε όλο τον κόσμο που γιορτάζουν τις μεγαλύτερες γιορτές της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς εκτός Κίνα.

Ο κ. Yuthasak Supasorn, Κυβερνήτης ΤΑΤ, είπε «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, γίνεται επίσης συζήτηση για μια ευκαιρία συνεργασίας για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Σελήνης στην Ταϊλάνδη. Αυτό θα βοηθούσε στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και του λαού της Κίνας και της Ταϊλάνδης».

Φέτος, το Mid-Autumn Festival, γνωστό και ως Moon Festival ή Mooncake Festival, πέφτει στις 29 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, στις 22 Φεβρουαρίου 2023, ο Υπουργός Phiphat είδε την υπογραφή μιας Επιστολής Προθέσεων (LOI) μεταξύ της TAT και της China Tourism Group Travel Services Corporation Limited.

Στην εκδήλωση, ο Διοικητής της TAT κ. Yuthasak μαζί με την Αναπληρωτή Κυβερνήτη της TAT για την εσωτερική αγορά, κα Thapanee Kiatphaiboon, συζήτησαν με τον κ. Lei Haisu, Πρόεδρο της China Tourism Group Travel Services για την προώθηση ποιοτικών τουριστικών εμπειριών και αμφίδρομης τουριστικής συνεργασίας. .

Φέτος, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου, η Ταϊλάνδη υποδέχτηκε 161,540 Κινέζους τουρίστες. Ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τις 300,000 το πρώτο τρίμηνο και τα 5 εκατομμύρια για ολόκληρο το έτος.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.