Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης εγκρίνει το τέλος εισόδου για διεθνείς αφίξεις

Εθνική -

Από τον Ιούνιο του 2023 και μετά, θα επιβάλλεται τέλος εισόδου 150-300 μπατ σε διεθνείς επισκέπτες που θέλουν να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Phiphat Ratchakitprakarn μετά την έγκριση των τελών από το Ταϊλανδικό Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου.

Το τέλος των 150 μπατ θα εισπραχθεί από επιβάτες ξηράς και θαλάσσης και 300 από επιβάτες αεροπορικών μεταφορών, είπε ο Phiphat, προσθέτοντας ότι το προηγούμενο τέλος ήταν φθηνότερο επειδή οι επισκέπτες που φτάνουν από το νερό και τη στεριά ήταν πιθανό να μείνουν στη χώρα μόνο για λίγες μέρες.

Όλοι οι επισκέπτες μιας ημέρας θα απαλλάσσονταν από το τέλος.

Το εισπραχθέν τέλος θα χρησιμοποιηθεί για καλούς σκοπούς, είπε ο Phihat, καθώς ορισμένα μέρη του θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη ασφάλισης υγείας και ατυχημάτων για τους τουρίστες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα, καθώς και για την αποκατάσταση των τοπικών τουριστικών αξιοθέατων. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης προβλέπει ότι θα είναι σε θέση να συγκεντρώσουν περίπου 3.9 δισεκατομμύρια μπατ σε τέλη φέτος και η Phiphat συνέχισε να λέει ότι όλα τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν με πλήρη διαφάνεια.

Έκθεση ανέφερε ότι το τέλος θα προστεθεί στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να συζητά πώς θα εισπράττεται το τέλος από τους ταξιδιώτες ξηράς και θαλάσσης.

Η εισφορά έχει συζητηθεί εδώ και καιρό, αλλά η έγκρισή της καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Ο υπουργός Τουρισμού είπε, «Το τέλος εισόδου θα στηρίξει τη φροντίδα για τους τουρίστες. Από το 2017 έως το 2019, οι ξένοι τουρίστες χρησιμοποίησαν υπηρεσίες σε δημόσια νοσοκομεία και αυτό στοίχισε στο κράτος 300-400 εκατομμύρια μπατ».

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό το τέλος θα καλύψει τη φροντίδα των τουριστών, πώς θα προχωρήσει κάποιος να το διεκδικήσει και πολλά άλλα ερωτήματα.

Επίσης, το τέλος δεν θα ισχύει για τους κατόχους διπλωματικών διαβατηρίων, αδειών εργασίας σε ισχύ ή ειδικών αδειών εργασίας για συγκεκριμένα επαγγέλματα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Εξαιρούνται επίσης τα παιδιά κάτω των δύο ετών και οι μεταβατικοί επιβάτες
από την πληρωμή του φόρου.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

 

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.