Phuket Food Festival (Creative City of Gastronomy) με άλλα 15 διακριτικά φεστιβάλ της Ταϊλάνδης που θα προωθηθούν διεθνώς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Τα επιλεγμένα φεστιβάλ διακρίνονται από την τοποθεσία τους και αποτελούν παραδείγματα των πολλών μοναδικών και συναρπαστικών φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σε όλη την Ταϊλάνδη κάθε χρόνο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει εντοπίσει 16 διακριτικά φεστιβάλ από όλη την Ταϊλάνδη που θα προωθηθούν στη διεθνή σκηνή σύμφωνα με το κυβερνητικό οικονομικό μοντέλο Bio-Circular-Green και την προώθηση των 5F soft-power foundations της Ταϊλάνδης – Food, Film, Festival, Fight και Μόδα.

Τα 16 φεστιβάλ χαρακτηρίζονται από την τοποθεσία τους και αποτελούν παραδείγματα των πολλών μοναδικών και συναρπαστικών φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ταϊλάνδη κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων παγκοσμίου φήμης εορτασμών όπως το Songkran (το παραδοσιακό ταϊλανδικό νέο έτος) και το Loi Krathong.

Η προώθηση αυτών των 16 φεστιβάλ έχει σκοπό να αναδείξει περαιτέρω τις πολιτιστικές παραδόσεις του βασιλείου και να βοηθήσει στη δημιουργία περισσότερων εσόδων για τις τοπικές κοινότητες, σύμφωνα με τη νέα κατεύθυνση του ταϊλανδικού τουρισμού προς πιο βιώσιμο και υπεύθυνο τουρισμό.

Τα 16 φεστιβάλ είναι:

Φεστιβάλ Τροφίμων Πουκέτ (Δημιουργική Πόλη Γαστρονομίας), Πουκέτ

Μια φανταστική ευκαιρία για τους λάτρεις του φαγητού, με άφθονο φαγητό –τόσο τοπικό όσο και διεθνές– να απολαμβάνουν.

Chao Mae Lim Ko Niao Festival, Pattani

Ένα πολύχρωμο φεστιβάλ επιστροφής για τους Κινέζους απογόνους της επαρχίας Pattani. Φέτος, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 2-8 Φεβρουαρίου.

Φεστιβάλ Παγκόσμιας Κληρονομιάς Ban Chiang, Udon Thani

Ένας εορτασμός της ιστορικής σημασίας της περιοχής Μπαν Τσιάνγκ που περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, που θεωρείται ο σημαντικότερος προϊστορικός οικισμός που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής στη Νοτιοανατολική Ασία. Φέτος, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Φεβρουαρίου.

Φεστιβάλ Χοκ Πενγκ για λατρεία του Phra That Chao Phu Phiang Chae Haeng, Nan

Ένα τελετουργικό λατρείας στο Wat Phra That Chae Haeng, Phra Aram Luang, στην περιοχή Phu Phiang. Φέτος, η εκδήλωση λαμβάνει χώρα από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου.

Φεστιβάλ Hae Malai Khao Tok, Yasothon

Μια πολιτιστική γιορτή στην οποία χιλιάδες χειροποίητες γιρλάντες που συνδέουν το σκασμένο ρύζι εκτίθενται σε πλωτήρες. Φέτος, η εκδήλωση πραγματοποιείται από 1-5 Μαρτίου στους χώρους της εκδήλωσης μπροστά από το Γραφείο της Περιφέρειας Mahachanachai.

Hae Phra Khuen That Festival, Nakhon Si Thammarat

Αυτή η γιορτή τυλίγει ένα μακρύ κομμάτι ιερού κίτρινου υφάσματος γύρω από τη βάση μιας στούπας στο Phra Mahathat Woramahawihan. Wat Phra Mahathat. Φέτος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 6 Μαρτίου.

Korat Street Art, Nakhon Ratchasima

Μια ζωντανή και πολύχρωμη βιτρίνα που γιορτάζει δημιουργικά έργα τοπικών καλλιτεχνών.

Sdok Kok Thom Festival, Sa Kaeo

Αυτό το φεστιβάλ αναδεικνύει το διάσημο ιστορικό κάστρο Χμερ Σντόκ Κοκ Τομ.

Kram & Craft Sakon Festival, Sakhon Nakhon

Ένα φεστιβάλ για τον εορτασμό της πολιτιστικής δημιουργικότητας της τοπικής κοινότητας, που περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών φυτών για τη βαφή υφασμάτων.

Φεστιβάλ Bun Ban Klang, Chon Buri

Αυτό το υπαίθριο τελετουργικό αξιοποίησης στην περιοχή Phanat Nikhom περιλαμβάνει τους ντόπιους να βάζουν φαγητό σε φύλλα μπανάνας κομμένα σε τετράγωνα, για να αποτρέψουν την κακή τύχη. Η εκδήλωση διαρκεί από Μάρτιο-Ιούνιο 2023.

Φεστιβάλ Ημέρας Vesak, Mae Hong Son

Γνωστή τοπικά ως Nataya Heng-sattha Gingala Nom Bucha Visakhaburamee, η εκδήλωση είναι μια παραδοσιακή τελετή αξιοκρατίας που πραγματοποιείται την Ημέρα Vesak, μια ιερή ημέρα για τους Βουδιστές και ορισμένους Ινδουιστές.

Tak Baht Dok Mai Khao Phansa (Φεστιβάλ Ανθοκομικών Προσφορών), Saraburi

Μια παραδοσιακή τελετή αξιοκρατίας που περιλαμβάνει το δώρο στους μοναχούς λευκών λουλουδιών Khao-Phansa, γνωστών και ως Dok Hong Hern (ιπτάμενο λουλούδι κύκνου), που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Khao Phansa ή την Ημέρα της Βουδιστικής Σαρακοστής.

Τελετή Λατρείας Phaya Sri Satta Nakarata, Nakhon Phanom

Μια θρησκευτική τελετή για τους Naga που πιστεύεται ότι ζουν στον ποταμό Μεκόνγκ στην αυλή πολλαπλών χρήσεων Phaya Si Sattanakarat, που είναι κατοχυρωμένη στις όχθες του ποταμού Μεκόνγκ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2023.

Hom Heet Toi Hoy Roi Jai Tai Lue (Τοπικό Φεστιβάλ Tai Lue), Phayao

Αυτή η εκδήλωση τιμά την εθνοτική κοινότητα του Tai Lue και τις ξεχωριστές παραδόσεις τους. Πραγματοποιείται στο Wat Phrathat Sob Waen: Temple of the Tai Lue Culture, Chiang Kham Town, Yuan, Chiang Kham District, Phayao. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 16 Ιουλίου 2023.

Φεστιβάλ Phetchaburi City of Gastronomy, Phetchaburi

Άλλη μια μεγάλη εκδήλωση για τους λάτρεις του φαγητού, όπου μπορούν να απολαύσουν φανταστική τοπική κουζίνα.

Φεστιβάλ Khom San Duang, Lamphun

Κυριολεκτικά μεταφρασμένο ως ένα φεστιβάλ εκατοντάδων χιλιάδων φαναριών, αυτή είναι μια γραφική γιορτή που βλέπει πολλά πλωτά φανάρια να πέφτουν στον ουρανό κατά τη διάρκεια του ετήσιου Φεστιβάλ Loi Krathong στο Wat Phra That Haripunchai Woramahawihan.

Περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε ένα από τα φεστιβάλ καθώς και ημερομηνίες για τις φετινές εκδηλώσεις θα ενημερωθούν μόλις γίνουν διαθέσιμες οι πληροφορίες.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.