Η Ταϊλάνδη διατηρεί τους κανόνες εισόδου «πλήρως-ξανά».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μόνο οι επισκέπτες που προέρχονται από ή πηγαίνουν σε χώρες που απαιτούν τεστ RT-PCR πρέπει να έχουν ασφάλιση υγείας που να καλύπτει τη θεραπεία του COVID-19 στην Ταϊλάνδη.

Μπανγκόκ – Η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) θα ήθελε να διευκρινίσει ότι η Ταϊλάνδη συνεχίζει να υποδέχεται όλους τους διεθνείς τουρίστες στο πλαίσιο της πολιτικής πλήρους ανοίγματος στον τουρισμό που εισήχθη την 1η Οκτωβρίου 2022.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, κ. Anutin Charnvirakul, δήλωσε ότι «Οι διεθνείς ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ταϊλάνδη δεν απαιτείται να επιδείξουν απόδειξη εμβολιασμού».

Επιπλέον, οι ξένοι τουρίστες δεν υποχρεούνται να επιδείξουν τα αποτελέσματα των δοκιμών ATK ή RT-PCR.

Στο πλαίσιο της πλήρους επαναλειτουργίας στον τουρισμό, η Ταϊλάνδη προσφέρει επίσης μεγαλύτερη περίοδο παραμονής για τους επισκέπτες. Σε ισχύ έως τις 31 Μαρτίου 2023, η περίοδος παραμονής παρατείνεται σε 45 ημέρες (από 30 ημέρες) για τουρίστες από χώρες/περιοχές που δικαιούνται απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης και σε 30 ημέρες (από 15 ημέρες) για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις για βίζα κατά την άφιξη (VOA).

Ωστόσο, ενώ η Ταϊλάνδη καλωσορίζει όλους τους επισκέπτες, μια αγορά προέλευσης επισκεπτών μπορεί να απαιτεί από τους εισερχόμενους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των δικών τους υπηκόων που επιστρέφουν στην πατρίδα τους, να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR.

Έτσι, η Ταϊλάνδη στοχεύει να ανταποκριθεί στους κανόνες αυτών των χωρών – μεταξύ αυτών και η Κίνα. Επομένως, οι επιβάτες από μια χώρα που έχει απαιτήσεις για δοκιμή RT-PCR πρέπει να έχουν ασφάλιση υγείας που να καλύπτει τη θεραπεία του COVID-19 στην Ταϊλάνδη.

Με την καμπάνια «Visit Thailand Year 2023: Amazing New Chapters», οι τουρίστες σε όλο τον κόσμο καλούνται να γνωρίσουν τις μυριάδες υπέροχες υπάρχουσες και νέες τουριστικές εμπειρίες, προϊόντα και υπηρεσίες του βασιλείου.

Μέτρα δημόσιας υγείας για ξένους ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ταϊλάνδη

  1. ΔΕΝ απαιτείται πλέον η απόδειξη του εμβολιασμού.
  2. Οι ταξιδιώτες από τις χώρες που αναφέρονται απαιτούν αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών RT-PCR πριν από την αναχώρηση από την Ταϊλάνδη θα πρέπει να έχουν ασφάλιση υγείας που καλύπτει τουλάχιστον 10,000 $ ΗΠΑ για θεραπεία COVID-19 που καλύπτει τη διάρκεια παραμονής στην Ταϊλάνδη συν 7 επιπλέον ημέρες.
    • Όσοι έχουν επιχειρηματικές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμάτων πτήσης και των φοιτητών, μπορεί να έχουν επίσημη επιστολή από τον οικοδεσπότη ή άλλη μορφή ασφάλισης για την κάλυψη αυτής της ανάγκης.
    • Ο υπεύθυνος καραντίνας θα ελέγξει τυχαία την απόδειξη ασφάλισης ταξιδιωτών από τις χώρες που αναφέρονται. Εάν αυτοί οι ταξιδιώτες δεν έχουν απόδειξη ασφάλισης, ο ταξιδιώτης θα πρέπει να αγοράσει ασφάλεια υγείας πριν από τη μετανάστευση.
  3. Οι κάτοχοι διαβατηρίων της Ταϊλάνδης και οι επιβάτες διέλευσης/μεταφοράς εξαιρούνται από τους ελέγχους ασφάλισης υγείας.
  4. Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να συμμορφώνονται με τους σχετικούς κανονισμούς και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες όπως απαιτείται, όπως να ζητούν από τους επιβάτες να φορούν μάσκα ανά πάσα στιγμή, εκτός από τα γεύματα ή τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
  5. Σε κάθε επιβάτη που έχει συμπτώματα COVID-19 κατά την άφιξη, συνιστάται να υποβληθεί σε τεστ COVID-19 κατά την άφιξη.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμμή 1442 του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων (DDC) ή να επισκεφθούν https://ddc.moph.go.th/index.php Για περισσότερες πληροφορίες.

Ειδοποίηση για τις αεροπορικές αποστολές (NOTAM)

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης (CAAT) NOTAM περιέγραψε συμβουλές προς τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν στην Ταϊλάνδη σχετικά με την ασφάλιση υγείας, καθώς και άλλες συστάσεις που σχετίζονται με την υγεία.

Η NOTAM έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν είναι υποχρεωτική για τις αεροπορικές εταιρείες. Προορίζεται από την CAAT και τις αρμόδιες ταξιδιωτικές αρχές να διευκολύνει την είσοδο και να υποστηρίξει την καλύτερη δυνατή εμπειρία των επισκεπτών. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να ενεργούν κατά την κρίση τους όσον αφορά τους επιβάτες τους που έρχονται στην Ταϊλάνδη.

Ημερομηνίες έναρξης και λήξης για ανακοινώσεις DDC και CAAT

Τα μέτρα δημόσιας υγείας του DDC για αλλοδαπούς ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ταϊλάνδη και η ειδοποίηση της CAAT για τις αεροπορικές αποστολές ισχύουν από τις 10 Ιανουαρίου 2023, μέχρι νεωτέρας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, όταν αυτές οι χώρες άρουν την απαίτηση του RT-PCR πριν από την είσοδο, τότε η ασφάλιση υγείας δεν απαιτείται αυτόματα.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.