Πολλοί ξένοι κολυμβητές στο Πουκέτ τραυματίστηκαν από μέδουσες

Πουκέτ -

Πολλοί ξένοι κολυμβητές στις παραλίες του Πουκέτ έχουν τραυματιστεί από δηλητηριώδεις μέδουσες σύμφωνα με τις αρχές της Ταϊλάνδης.

Δηλητηριώδεις μέδουσες βγαίνουν στην ξηρά από τα πρόσφατα ισχυρά κύματα. Πολλοί ξένοι κολυμβητές σε παραλίες στο Πουκέτ έχουν υποστεί ήπια τσιμπήματα και κάποιοι έχουν ήπιες αλλεργίες στα τσιμπήματα.

Ο Επικεφαλής του Κέντρου Διατήρησης Πόρων του Πουκέτ κ. Suchart Ratanaruengsri είπε στο Phuket Express ότι οι ομάδες του έχουν ελέγξει προειδοποιητικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί στις παραλίες του Πουκέτ για να προειδοποιήσουν για δηλητηριώδεις μέδουσες και τι πρέπει να κάνουν εάν τσιμπηθεί ένας κολυμβητής.

Οι ναυαγοσώστες στην παραλία Patong είπαν στο Phuket Express ότι χρησιμοποιούν ξύδι για να πλύνουν την πληγείσα περιοχή του δέρματος για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Έχουν προειδοποιήσει τους κολυμβητές να μην πλένουν το προσβεβλημένο δέρμα με πόσιμο νερό ή αλκοόλ για να αποτρέψουν περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις. Το θαλασσινό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλύσιμο αν δεν έχετε ξύδι.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Karon κ. Trin Thipmongkol είπε στην Phuket Express ότι οι περισσότερες δηλητηριώδεις μέδουσες κοντά σε παραλίες στο Πουκέτ είναι οι Πορτογάλοι man-o-war που δεν είναι τόσο επικίνδυνοι όσο η Box Jellyfish ή η Sea Wasp.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.