Ξένοι που φέρονται να χρησιμοποιούν κλεμμένες ξένες πιστωτικές κάρτες για να αγοράσουν ακριβά αντικείμενα στο Πουκέτ

Πουκέτ-

Μια ομάδα αλλοδαπών φέρεται να χρησιμοποιεί άλλες αλλοδαπές κλεμμένες πιστωτικές κάρτες για να αγοράσει προϊόντα σε υψηλές τιμές στο Πουκέτ.

Η αστυνομία της Patong είπε στο Phuket Express ότι μια ομάδα αλλοδαπών χρησιμοποιεί άλλες ξένες κλεμμένες πιστωτικές κάρτες για να αγοράσει προϊόντα υψηλής τιμής, όπως χρυσά κοσμήματα αξίας περίπου 1,200,000 μπατ και νέα iPhone.

Η απάτη περιλαμβάνει τους ύποπτους να δείχνουν πλαστά διαβατήρια σε πωλητές που ταιριάζουν με τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας. Οι ύποπτοι φορούν πάντα καπέλα και μάσκα, δηλώνοντας ότι η μάσκα είναι για προστασία από τον Covid αν τους ζητηθεί, κρύβοντας το πρόσωπό τους.

Οι ύποπτοι συνήθως αγοράζουν τα προϊόντα λίγο πριν από το κλείσιμο των καταστημάτων, όταν οι πωλητές βιάζονται να κλείσουν τον χώρο τους και να πάνε σπίτι τους και λιγότερο πιθανό να ακολουθήσουν κάθε διαδικασία ασφαλείας.

Η αστυνομία του Πουκέτ δήλωσε:

Οι πωλητές πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί ελέγχοντας παρακάτω:

  1. Να είστε προσεκτικοί όταν ελέγχετε ένα διαβατήριο (Μην αποδέχεστε αντίγραφο χαρτιού διαβατηρίου) με πιστωτική κάρτα. Το πλήρες όνομα και η υπογραφή στην πιστωτική κάρτα και στο διαβατήριο πρέπει να είναι τα ίδια. Βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπο του αγοραστή είναι το ίδιο στο διαβατήριο και ζητήστε από τον αγοραστή να δείξει σύντομα το πρόσωπό του για λόγους ασφαλείας.
  2. Οι αγοραστές θα πρέπει να εμφανίζουν λεπτομέρειες στους προμηθευτές σε μια εφαρμογή για κινητά που συνδέεται με πιστωτική κάρτα ή SMS που αποστέλλεται στο κινητό τους τηλέφωνο κατά την αγορά.
  3. Οι πωλητές θα πρέπει να ζητήσουν λεπτομέρειες από τους αγοραστές σχετικά με το πού θα μείνουν και να επικοινωνήσουν με το κατάλυμα για να δουν αν οι αριθμοί κινητών τηλεφώνων που έχουν δώσει είναι οι ίδιοι.

Αυτοί οι ύποπτοι είναι Ασιάτες αλλά κρατούν πιθανώς πλαστά αμερικανικά διαβατήρια, φορούν λευκά καπέλα και μάσκα, κουβαλούν μαύρη τσάντα και φορούν μαύρα παπούτσια και έχουν χτυπήσει πολλά καταστήματα στην περιοχή του Πουκέτ, λέει η αστυνομία.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.