Αστυνομικοί απατεώνες εξαπάτησαν θύματα της Ταϊλάνδης από 190 εκατομμύρια μπατ τον Ιανουάριο, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Bangkok Post

εθνικός -

Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης προειδοποίησε τους Ταϊλανδούς να μην πέσουν θύματα ερωτικών απατών, αφού τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι περισσότερες από 403 αναφορές της αστυνομίας τον Ιανουάριο του 2023 σχετίζονταν με ερωτικές απάτες, με αποτέλεσμα σημαντικές οικονομικές απώλειες σε πολλά θύματα συνολικού ύψους άνω των 190 εκατομμυρίων μπατ.

Καθώς πλησιάζει η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η αστυνομία της Ταϊλάνδης αποφάσισε να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τις ερωτικές απάτες που εξακολουθούν να είναι ανεξέλεγκτες στη χώρα, με τις γυναίκες στα 40 να είναι οι πιο στοχευμένες, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.

Πολ. Ο αντισυνταγματάρχης Noppawan Panya, εκπρόσωπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, είπε στο κοινό την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, ότι 403 αστυνομικές αναφορές σε εθνικό επίπεδο συνδέονταν με απάτες γνωριμιών, χωρισμένες σε 168 περιπτώσεις όπου τα θύματα εξαπατήθηκαν να αγαπήσουν και να μεταφέρουν χρήματα στο απατεώνες και 235 περιπτώσεις που τα θύματα παρασύρθηκαν σε μια δόλια επένδυση.

Πολ. Ο Αντισυνταγματάρχης Noppawan περιέγραψε τέσσερα είδη τεχνασμάτων που χρησιμοποιούν οι απατεώνες για να εξαπατήσουν τα θύματα, τα οποία περιλαμβάνουν:

  1. Δημιουργία ψεύτικης ελπίδας ή συμπάθειας για να εξαπατήσει το θύμα να μεταφέρει χρήματα
  2. Δελεάζοντας τα θύματα σε μια ψεύτικη επένδυση
  3. Εξαπάτηση των θυμάτων ώστε να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο ή να κατεβάσουν μια εφαρμογή που θα επιτρέψει στον απατεώνα να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση στο smartphone των θυμάτων
  4. Εκβιασμός ή εκβιασμός

Ο Noppawan προειδοποίησε το κοινό να γνωρίζει όταν συναντά έναν άγνωστο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να κάνουν κλικ σε συνδέσμους, να κατεβάζουν εφαρμογές ή να στέλνουν φωτογραφίες τους σε αγνώστους επειδή μπορεί να είναι απατεώνες.

Τις περισσότερες φορές, οι απατεώνες χρησιμοποιούν έναν ψεύτικο λογαριασμό με μια ελκυστική εικόνα προφίλ και θα χρησιμοποιούν δικαιολογίες, όπως χρειάζονται χρήματα για τους ιατρικούς λογαριασμούς, τα ταξίδια ή τα τέλη για να στείλουν δώρα στα θύματα, για να εξαπατήσουν τα θύματα.

Σε μια προσπάθεια να λύσει αυτό το ανησυχητικό πρόβλημα, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Prayut Chan-o-cha έδωσε εντολή στη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης να καταπολεμήσει το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων των ερωτικών απατών, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Stop Walk Talk».

Οι άνθρωποι καλούνται να καλέσουν αμέσως την τηλεφωνική γραμμή 1441 ή 08-1866-300 εάν αισθάνονται ότι θέλουν ή είναι αβέβαιοι ότι τους απατούν. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να αναφέρουν τα περιστατικά διαδικτυακά μέσω του Ταϊλανδική αστυνομία σε απευθείας σύνδεση ιστοσελίδα όταν πέφτουν θύματα απατεώνων.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.