Τριάντα δύο μωρά με δερμάτινη θαλάσσια χελώνα απελευθερώθηκαν στη Θάλασσα του Πουκέτ

Πουκέτ -

Τριάντα δύο μωρά δερμάτινες θαλάσσιες χελώνες έχουν εκκολαφθεί με επιτυχία και κατευθύνθηκαν στη θάλασσα στο Πουκέτ.

Χθες το βράδυ (10 Φεβρουαρίουth) στην παραλία Nai Yang στο Thalang, ο κυβερνήτης του Πουκέτ Narong Woonciew ηγήθηκε της απελευθέρωσης 32 δερμάτινων μωρών θαλάσσιων χελωνών.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Πάρκου Sirinat κ. Sorasak Rananan είπε στο Phuket Express ότι η μητέρα της θαλάσσιας χελώνας γέννησε αυγά στις 11 Δεκεμβρίουth πέρυσι στην παραλία Mai Khao κοντά στο Thalang. Συνολικά, 108 αυγά βρέθηκαν στη φωλιά και 79 είναι γόνιμα αυγά. Τα αυγά μεταφέρθηκαν σε μια ασφαλή περιοχή στην παραλία Nai Yang κοντά.

Χθες το βράδυ, 32 μωρά δερμάτινες θαλάσσιες χελώνες εκκολάφθηκαν με επιτυχία από τα αυγά τους. Άλλα αυγά ακόμα περιμένουν να εκκολαφθούν.

Ο κυβερνήτης Narong είπε στο Phuket Express, «Αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι η φύση και το περιβάλλον στο Πουκέτ έχουν βελτιωθεί μετά την ωοτοκία της μητέρας της δερμάτινης χελώνας στην παραλία του Πουκέτ».

«Έχουμε ελπιδοφόρα σχέδια να φιλοξενήσουμε την «Expo 2028 Phuket Thailand» στην οποία το θέμα είναι «Future of Life: Living in Armony, Sharing Prosperity». Η απελευθέρωση μωρών χελωνών στη θάλασσα δείχνει ότι το Πουκέτ έχει ανακτήσει τους φυσικούς μας πόρους», πρόσθεσε ο κυβερνήτης Narong.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.