Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Ρώσοι και Λευκορώσοι συνελήφθησαν, Νιγηριανοί άνδρες συνελήφθησαν 

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 έως την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Η Αρχή Τουρισμού του Πουκέτ της Ταϊλάνδης (Phuket TAT) αναμένει 12 εκατομμύρια τουρίστες να επισκεφθούν το Πουκέτ φέτος.

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα υπάρχουν περισσότεροι Ισραηλινοί τουρίστες που θα επισκέπτονται επίσης το Πουκέτ, μια σχετικά νέα αγορά για το Πουκέτ. Μερικοί από αυτούς τους επισκέπτες έχουν επισκεφτεί το Πουκέτ στο παρελθόν και κάποιοι είναι νέοι τουρίστες.

2. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξεναγών Ανταμάν διευκρίνισε σχετικά με μια φήμη για αξιωματικούς που φέρεται να εκβιάζουν χρήματα από έναν τουρίστα από τη Σαουδική Αραβία.

Η ιστορία ήρθε στο φως μετά από αυτή την εβδομάδα ένας άγνωστος ξεναγός μίλησε σε ένα ειδησεογραφικό τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ταϊλάνδης. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι του Πουκέτ λένε ότι αυτή είναι μια αρχαία ιστορία και δεν είναι πλέον σχετική.

3. Συνολικά, 90 παράνομοι οδηγοί ταξί στο Πουκέτ επιβλήθηκαν πρόστιμα τους τελευταίους τρεις μήνες και σε 33 από αυτούς αναστέλλεται η άδεια οδήγησης για 90 ημέρες.

Οι «Μαύρες πινακίδες» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συνήθως από το PLTO για να καλέσει ένα κανονικό προσωπικό όχημα (με λευκή πινακίδα κυκλοφορίας, ειρωνικά), αλλά αντίθετα βρέθηκε ότι χρησιμοποιείται για τη μεταφορά επιβατών ως παράνομο ταξί. Εν τω μεταξύ, τα ταξί με πράσινες πινακίδες μπορούν να εξυπηρετούνται μόνο σε επαρχίες όπου έχουν εγγραφεί.

4. Ένας Ρώσος ύποπτος συνελήφθη επειδή φέρεται να λήστεψε άλλους Ρώσους για μετρητά και κρυπτονομίσματα στο Thalang.

Ένας Λευκορώσος συνελήφθη επειδή φέρεται να συμμετείχε στη ληστεία άλλων Ρώσων για μετρητά και κρυπτονομίσματα στο Thalang.

5. Τέσσερις Νιγηριανοί άνδρες συνελήφθησαν στο Rawai και στο Chalong με περισσότερες από 1,200 ημέρες παραμονής ο καθένας.

Η σύλληψη έπεται αφότου οι αστυνομικοί έλαβαν ανώνυμη πληροφορία από έναν ενδιαφερόμενο πολίτη ότι αυτοί (Ξένοι από την αφρικανική ήπειρο) έμειναν σε μια περιοχή όπου δεν ζούσαν πολλοί άνθρωποι και ήταν ύποπτοι για ενασχόληση με ερωτικές απάτες.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.