ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το προσωπικό της εκδρομής χρεώθηκε μετά την επίθεση σε Κινέζο τουρίστα με μαχαίρι στο Πουκέτ

Πουκέτ -

Ένας υπάλληλος της περιοδείας κατηγορήθηκε για σωματική βλάβη που προκάλεσε τραυματισμό και κρατούσε μαχαίρι δημόσια.

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Ένας Κινέζος τουρίστας φέρεται να τραυματίστηκε μετά από τεμαχισμό από τουριστικό πράκτορα στην Κάτα.

Τώρα για ενημέρωση:

Ο αρχηγός της αστυνομίας Karon, συνταγματάρχης Khundet Na Nongkhai, είπε στο Phuket Express σήμερα το απόγευμα (6 Φεβρουαρίου) ότι ανέκριναν τον κύριο ύποπτο, τον οποίο αναγνώρισαν ως την κυρία Wiree S, 44 ετών, η οποία είναι υπάλληλος μιας τουριστικής εταιρείας.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα της εταιρείας.

Η αστυνομία κατέσχεσε ένα μαχαίρι από την κυρία Wiree το οποίο το έβαλαν κάτω από ένα κάθισμα μοτοσικλέτας. Η κυρία Wiree παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι είναι το άτομο που επιτέθηκε στον Κινέζο τουρίστα σε ένα βίντεο που έγινε viral στα social media.

Η κυρία Wiree παραδέχτηκε στην αστυνομία του Karon ότι υπήρξε διαφωνία για επιστροφή χρημάτων για μια περιοδεία, αλλά ισχυρίστηκε ότι υπερασπίστηκε τον εαυτό της και είπε ότι προσπάθησε επίσης να προστατεύσει τον εαυτό της από τους Κινέζους, οι οποίοι ισχυρίστηκε ότι ήταν εξαγριωμένοι και που φοβόταν ότι θα την πληγώσουν πρώτα. Κάποιες αναφορές υποστηρίζουν ότι εκείνος τη γρονθοκόπησε πρώτος.

Ο συνταγματάρχης Khundet είπε στο Phuket Express ότι ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς της για αυτοάμυνα, η κυρία Wiree κατηγορήθηκε για σωματική βλάβη και κουβαλώντας ένα μαχαίρι δημόσια. Για την κατηγορία σωματικής βλάβης, η τιμωρία θα είναι φυλάκιση έως τρεις μήνες ή πρόστιμο έως 60,000 μπατ (2000 USD) ή και τα δύο.

Η μη κατονομαζόμενη τουριστική εταιρεία έχει νόμιμη άδεια εγγεγραμμένης τουριστικής εταιρείας.

Ωστόσο, η αστυνομία συνεχίζει την έρευνά της για να διαπιστωθεί εάν η άδεια της τουριστικής εταιρείας θα ανασταλεί λόγω του συμβάντος.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη σε μια εκ των προτέρων κράτηση περιοδείας για 5,000 μπατ (150 USD) που απέτυχε, με την τουριστική εταιρεία να ισχυρίζεται ότι η διεύθυνση του ξενοδοχείου ήταν λάθος και ο Κινέζος τουρίστας να λέει ότι η εταιρεία απλά δεν εμφανίστηκε ούτε ανταποκρίθηκε στις κλήσεις για μία ώρα.

Ο τουρίστας ζήτησε πλήρη επιστροφή χρημάτων, αλλά απορρίφθηκε και ενεπλάκη η αστυνομία, οπότε η τουριστική εταιρεία συμφώνησε να επιστρέψει 3000 μπατ, αλλά κράτησε 2000 για τον χρόνο που αφιέρωσε στην κράτηση της περιοδείας και φέρεται ότι το βράδυ ένα ταξί σε διαφορετικό ξενοδοχείο.

Ο Κινέζος τουρίστας το θεώρησε απαράδεκτο, ζητώντας την πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους και αυτό ήταν όταν η κατάσταση φέρεται να κλιμακώθηκε.

Ο τουρίστας φέρεται να έχει ήδη εγκαταλείψει τη χώρα.

Αυτή είναι μια αναπτυσσόμενη ιστορία.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.