Η ανώτερη αστυνομία της Ταϊλάνδης καταστρέφει τους κανόνες του οδικού σημείου ελέγχου

εθνικός -

Η αστυνομία των σημείων ελέγχου της Ταϊλάνδης έλαβε εντολή από τον αρχηγό της εθνικής αστυνομίας να αποθηκεύσει τις καταγραφές της κάμερας του σώματός της για τουλάχιστον 20 ημέρες, μετά από υποθέσεις ιογενούς εκβιασμού σε βάρος επισκεπτών τουριστών.

Ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας Πολ. Ο στρατηγός Damrongsak Kittiprapas εξέδωσε διαταγή το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, με την οποία ζητούσε από όλους τους αστυνομικούς του σημείου ελέγχου να αποθηκεύουν το υλικό της κάμερας του σώματος τους για τη συμπεριφορά τους στο σημείο ελέγχου για τουλάχιστον 20 ημέρες.

Η διαταγή προφανώς υποκινήθηκε από τις δύο πρόσφατες περιπτώσεις αστυνομικών ανακινήσεων εναντίον μιας Ταϊβανέζας ηθοποιού, της Charlene An, στην Μπανγκόκ και ενός ανώνυμου Κινέζος τουρίστας στην Πατάγια.

Οι δύο τουρίστες που επισκέφθηκαν φέρεται να απέσπασαν χρήματα επειδή μετέφεραν συσκευές ατμίσματος από αστυνομικούς της Ταϊλάνδης.

In Η περίπτωση της Σαρλίν Αν, οι ενδιαφερόμενοι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι οι καταγραφές της κάμερας του σώματος τους είχαν διαγραφεί αυτόματα, αλλά σύμφωνα με τον ανώτερο ανακριτή, οι κάρτες μνήμης που χρησιμοποιήθηκαν για την αποθήκευση των εγγραφών δεν διαγράφηκαν ή αντικαταστάθηκαν αλλά καταστράφηκαν.

Ωστόσο, ορισμένα δεδομένα στις κάρτες μνήμης είχαν ανακτηθεί.

Εκτός από την αποθήκευση του πλάνα, η εντολή του αρχηγού της εθνικής αστυνομίας ανέφερε επίσης ότι η αστυνομία χρειαζόταν άδεια από τον προϊστάμενό της ή έναν διοικητή πριν δημιουργήσει σημεία ελέγχου για αόριστους σκοπούς καταστολής εγκλήματος ή ελέγχου της κυκλοφορίας.

Εάν κάποια αστυνομία του σημείου ελέγχου είχε κατηγορηθεί για εκβίαση χρημάτων ή απαίτηση δωροδοκίας, όσοι ενέκριναν τη δημιουργία του σημείου ελέγχου θα αντιμετώπιζαν επίσης έρευνα και κυρώσεις μαζί με τους κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Θα διενεργείται επίσης τυχαία επιθεώρηση των σημείων ελέγχου της αστυνομίας για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά από τους αστυνομικούς.

Όλα τα άτομα που σταματούσαν στα σημεία ελέγχου θα καταγραφούν επίσης σε βίντεο για διαφάνεια.
Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/