Η ανώτερη αστυνομία της Ταϊλάνδης συνεχίζει να προειδοποιεί ότι το άτμισμα είναι παράνομο, ακόμη και όταν συνεχίζεται η συζήτηση για τους νόμους για το άτμισμα

Εθνική -

Ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας της Ταϊλάνδης από το Νομικό και Δικαστικό Τμήμα είπε ότι όποιος πιαστεί να κουβαλάει ηλεκτρονικά τσιγάρα ή ατμίσματα μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 500,000 μπατ και μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Πολ. Ο αντιστράτηγος Trairong Phiewphan, επικεφαλής του τμήματος, δήλωσε την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα γνωστά και ως vapes είναι απαγορευμένα προϊόντα, τα οποία δεν μπορούν να εισαχθούν στο Βασίλειο, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εμπορίου του 2014 και του 2016. .

Οι δηλώσεις έρχονται μετά από αρκετές περιπτώσεις υψηλού προφίλ φερόμενος εκβιασμός όπως αυτός με μια Ταϊβανέζα ηθοποιό και  Αυτό με μια ομάδα Κινέζων τουριστών έχουν χτυπήσει ταϊλανδικά νέα.

Ως εκ τούτου, τα άτομα με ηλεκτρονικά τσιγάρα στην κατοχή τους παραβιάζουν το νόμο για την αποδοχή ή την κατοχή απαγορευμένων προϊόντων και μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 500,000 μπατ ή/και να επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών σύμφωνα με το άρθρο 246 και το άρθρο 244 του νόμου. Τελωνειακός νόμος του 2017, δήλωσε ο Πολ. Αντιστράτηγος Τραϊρόνγκ.

Ο αξιωματικός συνέχισε λέγοντας ότι οι ατμιστές θεωρούνται επίσης τσιγάρα επειδή βάζουν νικοτίνη στο σώμα του χρήστη σύμφωνα με την Ενότητα 4 του Νόμου Ελέγχου Προϊόντων Καπνού του 2017, που σημαίνει ότι είναι παράνομο για χρήστες ατμίσματος να καπνίζουν ατμιστές σε απαγορευμένη περιοχή.

Οι παραβάτες μπορούν να αντιμετωπίσουν πρόστιμο έως και 5,000 μπατ, είπε ο Trairong.

Πρόσθεσε ότι ο νόμος μπορεί να αλλάξει στο μέλλον για να συμβαδίζει με τις μεταβαλλόμενες τάσεις, αλλά σημείωσε ότι η αστυνομία έχει καθήκον να επιβάλει τους ισχύοντες νόμους στο αρχείο. Αυτό έρχεται καθώς ορισμένοι πολιτικοί έχουν ζητήσει την αλλαγή των νόμων πρόσφατα, όπως φαίνεται εδώ.

Σημειώνει η Pattaya News μαζί με πληροφορίες από τους νομικούς μας συνεργάτες εδώ στο Isaan Lawyers που ατμίζουν στην Ταϊλάνδη αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο θέμα εδώ και αρκετό καιρό, ειδικά τον τελευταίο καιρό, με πολλές χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο να έχουν λάβει μέτρα είτε για τον περιορισμό είτε την οριστική απαγόρευση της χρήσης του.

Η Ταϊλάνδη είναι μια τέτοια χώρα, με τη βασιλική κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να έχει ανακοινώσει ότι είναι εντελώς παράνομη η κατοχή, η πώληση ή η χρήση οποιουδήποτε είδους ηλεκτρονικών τσιγάρων ή συσκευών ατμίσματος.

Αυτή η απαγόρευση εφαρμόστηκε το 2014 και έκτοτε δεν έχει τροποποιηθεί. Η Ταϊλάνδη εφάρμοσε νόμους γύρω από το άτμισμα με στόχο την προστασία του κοινού από τυχόν κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με τη δραστηριότητα.

Το άτμισμα, το οποίο αναφέρεται στην εισπνοή ενός αερολύματος που παράγεται από μια συσκευή όπως ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, ήταν ένα επίμαχο ζήτημα στην Ταϊλάνδη τον τελευταίο καιρό.

Με ανησυχίες για τις επιπτώσεις του ατμίσματος στην υγεία, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης αποφάσισε να λάβει μια σειρά νομικών μέτρων για να περιορίσει τη δραστηριότητα, όπως όποιος επιθυμεί να ατμίσει στην Ταϊλάνδη πρέπει πρώτα να λάβει άδεια από το υπουργείο Υγείας.

Η άδεια χορηγείται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών και απαιτεί από τον αιτούντα να προσκομίσει απόδειξη της ηλικίας του, να περάσει ιατρική εξέταση και να παράσχει γραπτή δήλωση συγκατάθεσης από τον γιατρό του. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Isaan Lawyers εδώ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αν και ο εξοπλισμός ατμίσματος μπορεί να αγοραστεί ακόμα στην Ταϊλάνδη, είναι παράνομος και η απόπειρα αγοράς του μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες.

Επιπλέον, οι αρχές μπορεί να μην κάνουν πάντα τα στραβά μάτια στην πώλησή του και μπορεί να συλληφθείτε και να σας χρεώσουν ακόμα κι αν το αγοράσετε από έναν τοπικό πωλητή.

Είναι επίσης παράνομη η πώληση προϊόντων ατμίσματος σε άτομα κάτω από τη νόμιμη ηλικία, με ποινές που κυμαίνονται από πρόστιμο έως και φυλάκιση.

Όσοι συλληφθούν να κατέχουν ή να χρησιμοποιούν οποιονδήποτε εξοπλισμό ατμίσματος μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης ή βαριά πρόστιμα. Αν συλληφθεί, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να επικοινωνήσει με έναν δικηγόρο όπως η Issan Lawyers για βοήθεια εδώ.

Ενώ η αγορά εξοπλισμού ατμίσματος στην Ταϊλάνδη εξακολουθεί να είναι τεχνικά δυνατή, συνιστάται ιδιαίτερα στους ταξιδιώτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε εμπλοκή με εξοπλισμό ατμίσματος για να αποφύγετε τυχόν νομικά προβλήματα. Είναι επίσης σημαντικό οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι τουριστικοί πράκτορες να παρέχουν επαρκείς προειδοποιήσεις στους επισκέπτες τους για να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους.

Επιπλέον, είναι παράνομο να ατμίζετε σε δημόσιους χώρους, όπως γραφεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, νοσοκομεία, αεροδρόμια και μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι παραβάτες μπορεί να τιμωρηθούν με πρόστιμο έως 1,000 μπατ ή να οδηγηθούν στη φυλακή για έως και 30 ημέρες.

Εκείνοι που παραβιάζουν αυτόν τον νόμο στην Ταϊλάνδη αντιμετωπίζουν σοβαρές συνέπειες. Τόσο οι ξένοι υπήκοοι όσο και οι πολίτες της Ταϊλάνδης υπόκεινται σε σύλληψη και φυλάκιση, καθώς και πρόστιμα. Αυτό ισχύει για ταξιδιώτες που φέρνουν οποιονδήποτε τύπο εξοπλισμού ατμίσματος μαζί τους, καθώς και για πωλητές που επιχειρούν να τον πουλήσουν.

Επιπλέον, η βρετανική κυβέρνηση έχει εκδώσει προειδοποίηση στους πολίτες της, δηλώνοντας ότι όποιος πιαστεί να χρησιμοποιεί ή να πουλάει αυτές τις συσκευές στην Ταϊλάνδη μπορεί να αντιμετωπίσει αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις.

Με επιπλέον πληροφορίες από τους νομικούς μας συνεργάτες, Issan Lawyers.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.