Το TAT υπογραμμίζει τους νόμους κατά του καπνίσματος στην Ταϊλάνδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ταϊλάνδη πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα (ηλεκτρονικά τσιγάρα ή «άτμισμα»), καθώς και το κάπνισμα ναργιλέ και τα ηλεκτρονικά ναργιλέ, είναι όλα παράνομα στο Βασίλειο.

Μπανγκόκ – Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) υπενθυμίζει στους επισκέπτες του Βασιλείου τους νόμους περί «απαγόρευσης του καπνίσματος» σε δημόσιους χώρους, οι οποίοι αποτελούν μέρος του νόμου για τον έλεγχο του καπνού, ο οποίος στοχεύει στην προώθηση ενός ασφαλούς, καθαρού και χωρίς καπνό περιβάλλον για όλα.

Οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ταϊλάνδη θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα (ηλεκτρονικά τσιγάρα ή «άτμισμα»), καθώς και το κάπνισμα ναργιλέ και τα ηλεκτρονικά ναργιλέ, είναι όλα παράνομα στο Βασίλειο».

Υπήρξαν πρόσφατα περιστατικά αλλοδαπών ταξιδιωτών που αγνοούσαν την απαγόρευση να αντιμετωπίζουν επιτόπιο πρόστιμο ή να συλλαμβάνονται. Η απαγόρευση εισήχθη το 2014 από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για λόγους υγείας και ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και οι ναργιλέδες παρέσυραν τους νέους στο κάπνισμα.

Έτσι, συνιστάται στους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ταϊλάνδη να μην φέρουν μαζί τους ηλεκτρονικά τσιγάρα ή ηλεκτρονικά ναργιλέ, ούτε αντικείμενο ή εξοπλισμό που σχετίζεται με ηλεκτρονικά τσιγάρα, συμπεριλαμβανομένου του «χυμού» που χρησιμοποιείται στη συσκευή.

Ομοίως, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ή οι τουριστικοί πράκτορες που πωλούν την Ταϊλάνδη ως προορισμό θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι πελάτες τους γνωρίζουν την απαγόρευση που ισχύει για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, το κάπνισμα ναργιλέ και τα ηλεκτρονικά ναργιλέ.

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού συνεργάζεται επίσης στενά με τουριστικές εταιρείες και ξεναγούς για να επιδιώξει τη συνεργασία των τουριστών για να μην καπνίζουν σε απαγορευμένες περιοχές, ειδικά σε αεροδρόμια, αθλητικά συγκροτήματα και τουριστικά αξιοθέατα σε όλη τη χώρα.

Οι υπαίθριοι χώροι όπου απαγορεύεται το κάπνισμα περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις άσκησης ή αθλητικής προπόνησης, αθλητικούς χώρους ή αγώνες κάθε είδους, δημόσια πάρκα, ζωολογικούς κήπους, πάρκα αναψυχής, παιδικές χαρές και αγορές. Οι τουρίστες που ταξιδεύουν με ομάδες ξεναγών απαιτείται να ακολουθούν αυστηρά αυτόν τον νέο κανόνα και κανονισμό.

Η Ταϊλάνδη έγινε συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση Πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Έλεγχο του Καπνίσματος στις 27 Φεβρουαρίου 2005. Έκτοτε, η χώρα έχει γίνει ένας από τους πρωτοπόρους στον κόσμο στον αγώνα για την απαγόρευση του καπνίσματος σχεδόν από όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και το κοινό μεταφορά. Αυτό περιλαμβάνει την απαγόρευση του καπνίσματος στις παραλίες της Ταϊλάνδης σε όλη τη χώρα, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο του 2017, ως μέρος των προσπαθειών της χώρας για αειφόρο τουρισμό.

Έξι αεροδρόμια της Ταϊλάνδης, το Suvarnabhumi και το Don Mueang της Μπανγκόκ, το Πουκέτ, το Τσιάνγκ Μάι, το Hat Yai και το Mae Fah Luang Chiang Rai, που λειτουργούν και διαχειρίζονται όλα τα αεροδρόμια της Ταϊλάνδης (AOT), κηρύχθηκαν απαγορευμένες ζώνες καπνιστών από τις 3 Φεβρουαρίου 2019 με όλα τα δωμάτια καπνιστών. στο εσωτερικό τα τερματικά ήταν κλειστά από τότε.

Σύμφωνα με την AOT, η κίνηση για το κλείσιμο όλων των αιθουσών καπνιστών είναι σύμφωνη με τον νόμο για τον έλεγχο του καπνού του 2017. Εν τω μεταξύ, η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας τον Νοέμβριο του 2018, έχει επίσης συμπεριλάβει τους «δημόσιους χώρους των αεροδρομίων» μεταξύ πολλών νέων ζωνών όπου το κάπνισμα απαγορεύεται και επισύρει πρόστιμο έως 5,000 μπατ ανά παράβαση.

Η ΤΑΤ κατανοεί ότι η AOT έχει ορίσει χώρους καπνιστών εκτός των τερματικών σταθμών. Για περισσότερες πληροφορίες, συνιστάται στους τουρίστες και ταξιδιώτες που διέρχονται από αυτά τα έξι αεροδρόμια να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Επικοινωνίας του AOT καλώντας στο τηλ.: 1722 ή να επισκεφτούν το γκισέ πληροφοριών του αεροδρομίου.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.