Η Ταϊλάνδη παρουσιάζει τη συνεχή δέσμευσή της να φιλοξενήσει την Expo 2028 – Phuket

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η ενημέρωση ανέδειξε την Έκθεση ως εθνική ατζέντα και μια πρώτη στο είδος της εκδήλωση στη Νοτιοανατολική Ασία που θα ωφελήσει ολόκληρη την περιοχή.

Μπανγκόκ, 18 Ιανουαρίου 2023 – Το Υπουργείο Εξωτερικών (MFA) πραγματοποίησε ενημέρωση για να παρουσιάσει τη συνεχιζόμενη δέσμευση και το όραμα της Ταϊλάνδης να φιλοξενήσει την Expo 2028 – Phuket με θέμα «Future of Life: Living in Harmony, Sharing Prosperity» και για να ζητήσει υποστήριξη από τα κράτη μέλη της Το Bureau International des Expositions (BIE) στις επερχόμενες εκλογές στο Παρίσι τον Ιούνιο του 2023 για να επιλέξει τον νικητήριο προορισμό υποδοχής.

Ο κ. Sarun Charoensuwan, Μόνιμος Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε: «Η προσπάθεια της Ταϊλάνδης να φιλοξενήσει την Expo 2028 στο Πουκέτ έχει προτεραιότητα ως εθνική ατζέντα. Η Ταϊλάνδη και το Πουκέτ είναι πλήρως έτοιμα να φιλοξενήσουν την Έκθεση, η οποία θα είναι η πρώτη του είδους της στη Νοτιοανατολική Ασία, που θα ωφελήσει ολόκληρη την περιοχή».

Η επισκόπηση του οράματος της Ταϊλάνδης για την έκθεση, συμπεριλαμβανομένου του θέματος και της ιδέας της που επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις πιεστικές παγκόσμιες προκλήσεις που επηρεάζουν τους ανθρώπους, τον πλανήτη και την ευημερία, παρουσιάστηκε από τον κ. Chiruit Isarangkun Na Ayuthaya, Πρόεδρο του Γραφείου Συνεδρίων και Εκθέσεων Ταϊλάνδης (TCEB). Είπε ότι «Η Expo 2028 – Phuket θα είναι μια πλατφόρμα για τις συμμετέχουσες χώρες για να παρουσιάσουν τις λύσεις τους για βιώσιμη μελλοντική ζωή, με τους ανθρώπους και το περιβάλλον στο επίκεντρο».

Ο κ. Narong Woonciew, Κυβερνήτης του Πουκέτ, δήλωσε: «Η προσφορά της Ταϊλάνδης να φιλοξενήσει την Expo 2028 – Το Πουκέτ ήταν μια τοπική πρωτοβουλία που οδηγήθηκε από τις τοπικές κοινότητες του Πουκέτ. Η δύναμή του ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός με εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης και η μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή του στρατηγική για την προώθηση της βιωσιμότητας σε όλες τις διαστάσεις, έκαναν το Πουκέτ κατάλληλο μέρος για να εμπνεύσει και να προωθήσει θετικές αλλαγές προς ένα βιώσιμο μέλλον».

Παρόντες στην ενημέρωση για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Ταϊλάνδης να φιλοξενήσει την Expo 2028 – Phuket ήταν ο κ. Bhummikitti Ruktaengam, Advisory Chairman Phuket Tourist Association., και ο Dr. Peeradon Kaewlai, Αρχιτέκτονας, Σύμβουλος στην Expo 2028 Phuket Thailand.

Ο σχεδιασμός και η ιδέα της Expo 2028 – Phuket θα επικεντρωθεί γύρω από τη «Ροή της Φύσης» και θα δώσει έμφαση στη χρήση της πράσινης τεχνολογίας.

Μετά την ενημέρωση, ο κ. Vijavat Isarabhakdi, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, παρέθεσε δεξίωση στην οποία υπογράμμισε τη μοναδική γοητεία και πλεονεκτήματα του Πουκέτ, όπως η τοπική γαστρονομία, ο πολιτισμός και οι βιομηχανίες αειφόρου τουρισμού και υγείας, καθώς και την ισχυρή συμμετοχή του Πουκέτ τοπικές κοινότητες στο έργο Expo 2028 – Phuket. Υπήρχαν δραστηριότητες από τους Young Ambassadors του Πουκέτ και την κα Manita Duangkham Farmer – Μις Ταϊλάνδη 2022 και μια ντόπιο Πουκέτ.

Με θέμα «Local to Global: Phuket Expo 2028», η δεξίωση στην αίθουσα Vithes Samosorn του Υπουργείου Εξωτερικών παρακολούθησαν περίπου 250 εκπρόσωποι από το διπλωματικό σώμα και τα επίτιμα προξενεία, τα εμπορικά επιμελητήρια, τα μέσα ενημέρωσης και τον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή και εικόνες: Υπουργείο Εξωτερικών, Ταϊλάνδη

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.