Η αστυνομία της Ταϊλάνδης θα βάλει σε δοκιμασία σχεδόν 10,000 παραβάτες τροχαίας που συνελήφθησαν κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς

Εθνικός-

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε δοκιμασία τους παραβάτες τροχαίας σε 8,923 υποθέσεις που συνελήφθησαν σε εθνικό επίπεδο κατά την περασμένη Πρωτοχρονιά, δήλωσε ο Weerakit Hanpariphan, γενικός διευθυντής του Τμήματος Δοκίμων.

Ο Weerakit αποκάλυψε ότι η πλειονότητα των παραβάσεων που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας οδικής ασφάλειας Seven Days of Danger από τις 29 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 4 Ιανουαρίου 2023, αφορούσαν οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η οποία αντιπροσώπευε πάνω από 8,567 περιπτώσεις ή 96.01%, ακολουθούμενη από οδήγηση κάτω η επιρροή παράνομων ναρκωτικών με 335 κρούσματα ή 3.75%, και η αλόγιστη οδήγηση με 21 κρούσματα ή 0.24%.

Οι τρεις πρώτες επαρχίες με τον μεγαλύτερο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων ήταν η Roi Et με 469 περιπτώσεις, η Samut Prakan με 388 περιπτώσεις και η Nonthaburi με 364 περιπτώσεις.

Υπήρξαν επίσης 699 περισσότερες περιπτώσεις ατυχημάτων κατά την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το 2023, που αντιπροσωπεύει αύξηση 8.88% σε σύγκριση με την περίοδο της Πρωτοχρονιάς μεταξύ 2021 και 2022, δήλωσε ο Weerakit. 263 παραβάτες στις πρόσφατες υποθέσεις βρέθηκαν να είναι υποτροπιάζοντες.

Ο Weerakit πρόσθεσε ότι αυτοί οι παραβάτες μαζί με τους μη επαναλαμβανόμενους παραβάτες θα πρέπει να αναφέρουν τους εαυτούς τους στο Τμήμα Δοκίμων για να αρχίσουν να κάνουν κοινωνικές υπηρεσίες και να παρακολουθούν σεμινάρια κυκλοφορίας. Σε ορισμένους από αυτούς θα ανασταλεί και η άδεια οδήγησης.

Εάν διαπιστωνόταν ότι ο δράστης είναι έντονα εθισμένος στο αλκοόλ, θα μεταφερόταν σε ιατρικά κέντρα για να υποβληθεί σε πρόγραμμα αποκατάστασης διάρκειας 4 μηνών.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.