Η Ταϊλάνδη διατηρεί τους κανόνες εισόδου «πλήρως-ξανά».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μόνο οι επισκέπτες που προέρχονται από ή πηγαίνουν σε χώρες που απαιτούν τεστ RT-PCR πρέπει να έχουν ασφάλιση COVID-19.

Μπανγκόκ, 9 Ιανουαρίου 2023 – Η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) θα ήθελε να διευκρινίσει ότι η Ταϊλάνδη συνεχίζει να υποδέχεται όλους τους διεθνείς τουρίστες στο πλαίσιο της πολιτικής πλήρους ανοίγματος στον τουρισμό που εισήχθη την 1η Οκτωβρίου 2022.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, κ. Anutin Charnvirakul, δήλωσε ότι «Οι διεθνείς ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ταϊλάνδη δεν απαιτείται να επιδείξουν απόδειξη εμβολιασμού».

Επιπλέον, οι ξένοι τουρίστες δεν υποχρεούνται να επιδείξουν τα αποτελέσματα των δοκιμών ATK ή RT-PCR.

Στο πλαίσιο της πλήρους επαναλειτουργίας στον τουρισμό, η Ταϊλάνδη προσφέρει επίσης μεγαλύτερη περίοδο παραμονής για τους επισκέπτες. Σε ισχύ έως τις 31 Μαρτίου 2023, η περίοδος παραμονής παρατείνεται σε 45 ημέρες (από 30 ημέρες) για τουρίστες από χώρες/περιοχές που δικαιούνται απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης και σε 30 ημέρες (από 15 ημέρες) για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις για βίζα κατά την άφιξη (VOA).

Ωστόσο, ενώ η Ταϊλάνδη καλωσορίζει όλους τους επισκέπτες, μια αγορά προέλευσης επισκεπτών μπορεί να απαιτεί από τους εισερχόμενους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των δικών τους υπηκόων που επιστρέφουν στην πατρίδα τους, να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR.

Έτσι, η Ταϊλάνδη στοχεύει να ανταποκρίνεται στους κανόνες αυτών των χωρών και απαιτεί ασφάλιση COVID για επισκέπτες από αυτές τις χώρες ή επισκέπτες στην Ταϊλάνδη που συνεχίζουν να πηγαίνουν σε αυτές τις χώρες, σε περίπτωση που βγουν θετικοί ενώ βρίσκονται στην Ταϊλάνδη. Μεταξύ αυτών των χωρών είναι η Κίνα και η Ινδία.

Η TAT αναμένει ότι η τουριστική αναβίωση θα συνεχίσει να επιταχύνεται το 2023 και στοχεύει σε 25 εκατομμύρια ξένους τουρίστες – πάνω από το διπλάσιο των 11.5 εκατομμυρίων επισκεπτών που καταγράφηκαν το 2022 – και να επιστρέψει στο 50% των 40 εκατομμυρίων διεθνών αφίξεων το 2019.

Με την καμπάνια «Visit Thailand Year 2023: Amazing New Chapters», οι τουρίστες σε όλο τον κόσμο καλούνται να γνωρίσουν τις μυριάδες υπέροχες υπάρχουσες και νέες τουριστικές εμπειρίες, προϊόντα και υπηρεσίες του βασιλείου.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.