Σπάζοντας: Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης λέει ότι θα ακυρωθούν οι απαιτήσεις τεκμηρίωσης εμβολίου Covid-19 για την είσοδο στην Ταϊλάνδη

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης Anutin Charnvirakul δήλωσε μόλις πριν από λίγο, σήμερα, 9 Ιανουαρίου 2023, σε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ για να καλωσορίσει Κινέζους τουρίστες στην Ταϊλάνδη ότι ένας αμφιλεγόμενος κανόνας για την απαίτηση απόδειξης τεκμηρίωσης του εμβολιασμού Covid για να πετάξουν στην Ταϊλάνδη θα να ακυρωθεί.

Αυτό είναι μόνο ένα λίγες ώρες μετά την έναρξη ισχύος του κανόνα και ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο χάους και διαμάχης σχετικά με τους ξαφνικούς κανόνες που διέκοψαν τα ταξίδια πολλών ταξιδιωτών και προκάλεσαν εκτεταμένη σύγχυση.

Ο Anutin δήλωσε εν συντομία ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα ελέγχουν αποδείξεις εμβολιασμών Covid-19 για να πετάξουν στην Ταϊλάνδη, αν και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης ή CAAT είχε ήδη εκδώσει τους νέους κανόνες σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες το Σαββατοκύριακο και τους άλλαξε αρκετές φορές. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για όλες τις αεροπορικές εταιρείες να προσαρμόσουν ξανά τις πολιτικές τους.

Επίσημη ανακοίνωση από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης αναμένεται σύντομα. Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν η ιατρική ασφάλιση που καλύπτει τον Covid-19 για επισκέπτες από χώρες που χρειάζονται τεστ για να εισέλθουν, όπως η Ινδία ή η Κίνα, θα παραμείνει ή θα καταργηθεί επίσης.

Αυτή είναι μια ιστορία που εξελίσσεται και θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε εδώ στα μέσα TPN.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.