Οι επιχειρηματίες της Ταϊλάνδης υποβάλλουν παράπονα κατά των νέων τουριστικών απαιτήσεων εισαγωγής εμβολίου Covid-19

Εθνική -

Οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό στο Πουκέτ, το Phang Nga και το Krabi έχουν ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να επανεξετάσουν τις νέες τουριστικές απαιτήσεις, λέγοντας ότι θα επιφέρει πολλές επιπλοκές και θα εμποδίσει τον τουριστικό τομέα της χώρας που ανακάμπτει.

Εννέα οργανώσεις υπέγραψαν από κοινού μια αναφορά στις 6 Ιανουαρίου, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Prayut Chan-o-cha, στον υπουργό Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul, στον Υπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού Pipat Ratchakitprakarn και στον Κυβερνήτη της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης Yuthasak Supasorn να τροποποιήσουν τις απαιτήσεις για τους τουρίστες που ταξιδεύουν σε Ταϊλάνδη.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας για τις απαιτήσεις εδώ.

Η αναφορά αφορά τέσσερις απαιτήσεις μεταξύ των οποίων:

  1. Οι τουρίστες θα πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον 2 δόσεις του εμβολίου COVID-19.
  2. Εάν η χώρα του τουρίστα έχει απαίτηση για αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής RT-PCR πριν από την επιστροφή, συνιστάται στον τουρίστα να αγοράσει ασφάλεια υγείας που καλύπτει το κόστος του τεστ και της θεραπείας για τον COVID-19.
  3. Οι τουρίστες θα πρέπει να προστατεύονται όταν βρίσκονται στη χώρα προορισμού λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα όπως φορώντας μάσκα σε δημόσια ή κοινόχρηστα μέσα μεταφοράς και συχνά πλένοντας τα χέρια τους.
  4. Εάν ο τουρίστας έχει οποιαδήποτε αναπνευστικά συμπτώματα, συνιστάται να υποβληθεί σε εξέταση ATK και να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομείο εάν τα συμπτώματα είναι σοβαρά. Στους τουρίστες που πρέπει να κάνουν τεστ RT-PCR πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους συνιστάται να μείνουν σε ξενοδοχείο SHA+.

Οι οργανώσεις δήλωσαν ότι είναι ευγνώμονες για τις ανησυχίες της κυβέρνησης, αλλά ανησυχούν ότι τα μέτρα, ειδικά η απαίτηση για τους τουρίστες να έχουν δύο δόσεις εμβολίου Covid-19, θα περιπλέκουν τα ταξίδια και θα αποθαρρύνουν τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη.

Οι περισσότεροι οργανισμοί παραπονέθηκαν επίσης για τον ξαφνικό και απροσδόκητο χαρακτήρα των απαιτήσεων, δηλώνοντας ότι δεν είχαν χρόνο να προσαρμοστούν και να προετοιμαστούν για τον αντίκτυπο.

Συνέχισαν λέγοντας ότι χώρες όπως η Ρωσία και η Αυστραλία έχουν ήδη άρει τους περιορισμούς τους για τον Covid-19, αλλά η Ταϊλάνδη οπισθοδρομούσε αναβιώνοντας αυτά τα μέτρα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει άλλες χώρες να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην Ταϊλάνδη. Ένα μεγάλο τουριστικό πρακτορείο στη Γαλλία φέρεται ήδη να επέκρινε την Ταϊλάνδη για την «πολιτική της αστάθεια» και προσπαθούσε να ακυρώσει ταξίδια στην Ταϊλάνδη.

Στη συνέχεια, οι εννέα οργανισμοί πρότειναν στην κυβέρνηση να τροποποιήσει την απαίτηση για τα εμβόλια να εφαρμόζονται μόνο σε τουρίστες που ταξιδεύουν από χώρες που απαιτούσαν αποτελέσματα τεστ Covid πριν επιστρέψουν.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαιρέσει τους τουρίστες που ταξιδεύουν από χώρες χωρίς τέτοια απαίτηση, επειδή ο Covid-19 σε αυτές τις χώρες είχε ήδη μετατραπεί σε ενδημική ασθένεια και η πλειοψηφία των ανθρώπων εκεί είχε ήδη εμβολιαστεί πλήρως, είπαν οι αναφέροντες.

Η κυβέρνηση δεν είχε απαντήσει στο αίτημα μέχρι την ώρα του Τύπου.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

 

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.