Τα αεροδρόμια της Ταϊλάνδης ετοιμάζονται να δεχθούν περισσότερες κινεζικές πτήσεις

ΦΩΤΟ: INN News

Εθνική -

Τρία αεροδρόμια στην Ταϊλάνδη ετοιμάζονται να υποδεχθούν τουλάχιστον 20 πτήσεις από την Κίνα την ημέρα τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, με ισχύ από τις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης (CAAT).

Ο Suttipong Kongpool, γενικός διευθυντής της CAAT, ανακοίνωσε χθες, 7 Ιανουαρίου, ότι οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες υπέβαλαν αίτηση για έναρξη επιβατικών πτήσεων προς την Ταϊλάνδη και τους έχει χορηγηθεί άδεια να πραγματοποιούν έως και 20 πτήσεις την ημέρα από 15 πτήσεις την εβδομάδα τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.

Τα τρία αεροδρόμια που θα φιλοξενήσουν αυτές τις πτήσεις περιλαμβάνουν το αεροδρόμιο Suvarnabhumi, το αεροδρόμιο του Πουκέτ και το αεροδρόμιο Chiang Mai. Κάθε πτήση θα έχει κατά μέσο όρο 200 επιβάτες, για συνολικά περίπου 4,000 επιβάτες την ημέρα σε 20 πτήσεις.

Οι αυξημένες πτήσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, αλλά ο αριθμός των πτήσεων θα ποικίλλει ανάλογα με το μήνα ως εξής:

 • Τον Ιανουάριο, ο μέγιστος αριθμός πτήσεων ανά ημέρα είναι 14.
 • Τον Φεβρουάριο, ο μέγιστος αριθμός πτήσεων ανά ημέρα είναι 16, με τον μεγαλύτερο αριθμό πτήσεων στις 14 Φεβρουαρίου ή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
 • Τον Μάρτιο, ο μέγιστος αριθμός πτήσεων ανά ημέρα είναι 14.

Η Suttipong είπε ότι αυτή η πολιτική θα ισχύει για τις ακόλουθες αεροπορικές εταιρείες και δρομολόγια:

 1. 9 Air (AQ): Μπανγκόκ – Γκουανγκζού, Μπανγκόκ – Γκουιγιάνγκ
 2. Air China (CA): Μπανγκόκ – Χανγκζού
 3. China Eastern (MU): Μπανγκόκ – Κουνμίνγκ, Μπανγκόκ – Σαγκάη
 4. China Southern Airlines (CZ): Bangkok – Guangzhou και Bangkok – Wuhan
 5. Guangxi Beibu Gulf Airlines (GX): Μπανγκόκ – Νανίνγκ
 6. Hebei Airlines (NS): Μπανγκόκ – Χανγκζού
 7. Juneyao Airlines (HO): Μπανγκόκ – Σαγκάη, Πουκέτ – Σαγκάη, Πουκέτ – Ναντζίνγκ, Τσιάνγκ Μάι – Σαγκάη
 8. Kunming Airlines (KY): Μπανγκόκ – Κουνμίνγκ
 9. Lucky Air (8L): Μπανγκόκ – Κουνμίνγκ
 10. Ruili (DR): Τσιάνγκ Μάι – Κουνμίνγκ
 11. Shanghai Airlines (FM): Μπανγκόκ – Σαγκάη
 12. Shenzhen Airlines (ZH): Μπανγκόκ – Σενζέν
 13. Sichuan Airlines (3U): Μπανγκόκ – Τσενγκντού, Τσιάνγκ Μάι – Τσενγκντού
 14. Spring Airlines (9C): Μπανγκόκ – Νανίνγκ, Μπανγκόκ – Σαγκάη, Τσιάνγκ Μάι – Γκουανγκζού, Τσιάνγκ Μάι – Σαγκάη, Πουκέτ – Σαγκάη
 15. Xiamen Airlines (MF): Μπανγκόκ – Τιαντζίν, Μπανγκόκ – Ξιαμέν.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

 

Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.