Το Πουκέτ είναι έτοιμο και ενθουσιασμένο να υποδεχτεί Κινέζους τουρίστες

Πουκέτ -

Οι επιχειρήσεις του Πουκέτ είναι ενθουσιασμένες και έτοιμες να υποδεχτούν Κινέζους τουρίστες.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουρισμού του Πουκέτ, κ. Thanet Tantipiriyakit, δήλωσε στο Phuket Express «Οι επιχειρηματίες στις επαρχίες Πουκέτ και Ανταμάν είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους Κινέζους τουρίστες. Τους περιμένουμε και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι αφού ακούσαμε τα καλά νέα για την χαλάρωση των περιορισμών για την Covid από την Κίνα».

Οι προηγούμενες ιστορίες μας:

Όχι άλλη υποχρεωτική καραντίνα. Όχι άλλοι περιορισμοί στις πτήσεις. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής 48 ώρες πριν από το ταξίδι είναι η μόνη απαίτηση Covid για να ταξιδέψετε στην Κίνα από τις 8 Ιανουαρίου.

Κινέζοι τουρίστες θα φτάσουν στην Ταϊλάνδη με την πρώτη πτήση τουριστών μετά από σχεδόν τρία χρόνια, στις 9 Ιανουαρίουth 2023.

«Ωστόσο, ανησυχούμε για την έλλειψη εργατικού δυναμικού σε ορισμένους τομείς και ορισμένες επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι κλειστές καθώς δεν έχουν αρκετά χρήματα για να ανοίξουν ξανά αμέσως εάν ο αριθμός των Κινέζων τουριστών είναι ίδιος με πριν από τον Covid-19». πρόσθεσε ο κ. Θανέτ.

Ο πρόεδρος της Ταϊλανδικής Ένωσης Νότου Ξενοδόχων δήλωσε την Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, ότι το Πουκέτ παλεύει με σοβαρή έλλειψη εργατικού δυναμικού εν μέσω της αναμενόμενης άφιξης ενός εκατομμυρίου Κινέζων τουριστών.

«Από την άλλη, δεν ανησυχούμε για τον Covid-19 από τους Κινέζους καθώς είμαστε εμβολιασμένοι και έχουμε ήδη περάσει μια σοβαρή περίοδο πανδημίας», σημείωσε ο κ. Thanet.

Ο επικεφαλής δημόσιας υγείας της επαρχίας Πουκέτ, γιατρός Kusak Kukiattikoon είπε στο Phuket Express «Περισσότερο από το 90 τοις εκατό των ανθρώπων στο Πουκέτ έχουν ήδη εμβολιαστεί. Περίπου το 40 τοις εκατό έχει λάβει τέσσερις δόσεις εμβολιασμού κατά του Covid-19, ειδικά άτομα που εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις».

Ένας σημαντικός Ταϊλανδός ιολόγος είπε ότι τα νέα στελέχη Covid-19 από τουρίστες που ταξιδεύουν από τη Δύση είναι πιο ανησυχητικά από τα παλαιότερα στελέχη από τουρίστες που ταξιδεύουν από την Κίνα.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.