Η πρόταση της Ταϊλάνδης για υποχρεωτική απόδειξη εμβολιασμού κατά Covid-19 Θυμώνει και πανικοβάλλει τους διεθνείς ταξιδιώτες

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Μια πρόταση που έγινε από πολλά πρακτορεία της Ταϊλάνδης να απαιτηθεί απόδειξη για τουλάχιστον δύο εμβόλια Covid-19 μετά την επιστροφή Κινέζων τουριστών την επόμενη εβδομάδα έχει προκαλέσει θυμό, απογοήτευση και πανικό σε πολλούς επίδοξους ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη.

Η πρόταση, το οποίο χρειάζεται ακόμη την τελική έγκριση του Ταϊλανδικού Υπουργικού Συμβουλίου και για το οποίο δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες και πληροφορίες, μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Η πρόταση ήταν υπό την ηγεσία του υπουργού Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης και αναπληρωτή πρωθυπουργού Anutin Charnvirakul και περιλάμβανε στοιχεία από πολλά υπουργεία όπως ο Τουρισμός και ο Αθλητισμός, οι Μεταφορών, το Γραφείο του Ασφαλιστικού Συμβουλίου και άλλα.

Στην ουσία η πρόταση είναι λόγω της επιστροφής Κινέζων τουριστών μετά από τρία χρόνια με ισχύ από την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, αφότου η Κίνα απέσυρε τα περισσότερα από τα μηδενικά μέτρα της Covid και ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τα σύνορά της για να ταξιδέψει. Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης μια περαιτέρω πολιτική για την απαίτηση απόδειξης ασφάλισης για κάθε ταξιδιώτη που προέρχεται από χώρα που χρειάζεται τεστ Covid-19 για να επιστρέψει στο σπίτι, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης την Ινδία που πρόσφατα θέσπισε αυτόν τον κανόνα για ταξιδιώτες που προέρχονται από την Ταϊλάνδη και πολλές άλλες χώρες.

Η αντίδραση στην πρόταση ήταν, το λιγότερο, μη δημοφιλής. Ο Anutin δηλώνει συνεχώς ότι η Ταϊλάνδη δεν θα κάνει διακρίσεις και θα ξεχωρίσει την Κίνα μεμονωμένα με περιορισμούς Covid, όπως έχουν κάνει πολλές άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω ανησυχίας για το επίπεδο του Covid στη χώρα αυτή τη στιγμή μετά από μια εκτεταμένη έξαρση.

Αντίθετα, λόγω αυτού που πολλοί αναλυτές και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιστεύουν ότι είναι κυρίως πολιτική, η Ταϊλάνδη θα εφαρμόσει όλα τα μέτρα για την αποτροπή του Covid σε όλους τους επισκέπτες έναντι μόνο της Κίνας. Αυτό φυσικά αποφεύγει να προσβάλει την κινεζική κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη επαινέσει την Ταϊλάνδη για την προσέγγισή της, ενώ τιμωρεί χώρες, ειδικά τις ΗΠΑ, που έχουν θεσπίσει περιορισμούς στους πολίτες τους.

Ο θυμός, η απογοήτευση και κυρίως η σύγχυση ακολούθησαν τις προτάσεις στο διαδίκτυο και οδήγησαν σε πολλές ερωτήσεις και ερωτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, καθώς οι προτάσεις χρειάζονται έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης, απλώς δεν υπάρχει απάντηση στην πληθώρα των ερωτήσεων που τίθενται αυτήν τη στιγμή και δεν θα απαντηθούν μέχρι ή εάν οι προτάσεις δοθούν τελική έγκριση, πιθανώς την επόμενη εβδομάδα.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις που εστάλησαν στα μέσα TPN ήταν ερωτήσεις όπως εάν τα μη εμβολιασμένα άτομα μπορούν να δοκιμάσουν αντί να έχουν αποδείξεις εμβολιασμού, πόσο μακριά θα γίνουν δεκτά τα εμβόλια εμβολιασμού, τύποι λήψεων, πότε θα ξεκινήσει και θα τελειώσει το πρόγραμμα, ποιο επίπεδο κόστους ασφάλισης χρειάζεται για όσους το απαιτούν, πώς παρέχει κάποιος απόδειξη εμβολιασμού κ.λπ.

Πολύ ωμά, καμία από αυτές τις ερωτήσεις δεν μπορεί να απαντηθεί αυτήν τη στιγμή μέχρι να δημοσιευτούν περισσότερες πληροφορίες. Αυτό με τη σειρά του έχει απογοητεύσει περαιτέρω πολλούς ανθρώπους που έχουν κλείσει ακριβά καταλύματα και ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη για ταξίδια τις επόμενες εβδομάδες. Πολλά σχόλια στο διαδίκτυο φαίνεται να εκφράζουν ότι ορισμένοι επίδοξοι τουρίστες έχουν ήδη ακυρώσει τα ταξίδια τους μετά την ανακοίνωση των προτάσεων.

Προς το παρόν, το μόνο που μπορεί να κάνει ο καθένας είναι να καθίσει και να περιμένει περισσότερες πληροφορίες από το υπουργικό συμβούλιο και την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης. Οι ανακοινώσεις και οι προτάσεις με ελάχιστη εκ των προτέρων προετοιμασία δεν είναι ασυνήθιστες στην Ταϊλάνδη και ήταν κοινές κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι σκέφτηκαν ξεκάθαρα ότι από τη στιγμή που η Ταϊλάνδη άρει σχεδόν όλους τους περιορισμούς για τον Covid και την τεκμηρίωση τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ότι δεν θα επέστρεφαν ποτέ.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.