Άντρας Nakhon Si Thammarat φυλακίστηκε για σφαγή, κατανάλωση κουταβιών μετά από έρευνα της αστυνομίας Soi Dog

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Nakhon Si Thammarat-

Ένας άνδρας Nakhon Si Thammarat διώχθηκε σύμφωνα με τον νόμο για την καλή διαβίωση των ζώων της Ταϊλάνδης για τη σφαγή κουταβιών για κατανάλωση. Ο άνδρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών μετά από κοινή έρευνα της φιλοζωικής οργάνωσης Soi Dog Foundation και της αστυνομίας Chaloem Phrakiat.

Η θανάτωση σκύλων και γατών και η κατανάλωση του κρέατος τους είναι παράνομη στην Ταϊλάνδη ο νόμος για την πρόληψη της σκληρότητας και την ευημερία των ζώων, BE 2557 (2014) – ένας νόμος για τον οποίο η Soi Dog συνεργάστηκε στενά με την κυβέρνηση. Αυτή η επιτυχής καταδίκη βάσει του νόμου σηματοδοτεί ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός για την καλή διαβίωση των ζώων στην Ταϊλάνδη και καταδεικνύει την ακλόνητη δέσμευση του ιδρύματος για την καταπολέμηση της σκληρότητας των ζώων σε όλες τις μορφές της.  

Ανησυχία προκλήθηκε για πρώτη φορά σε αυτή την περίπτωση από το προσωπικό της κινητής κλινικής Soi Dog που στάθμευε στην επαρχία, το οποίο συνάντησε ένα κουτάβι με βαθιά ρήξη στον λαιμό του. Οι κάτοικοι της περιοχής οδήγησαν το προσωπικό στον άνδρα, δηλώνοντας ότι πίστευαν ότι έσφαζε και έτρωγε συνήθως κουτάβια, αλλά φοβόντουσαν να αναλάβουν δράση, καθώς ήταν γνωστό ότι ήταν βίαιος και συχνά υπό την επήρεια ναρκωτικών. 

Το τραυματισμένο κουτάβι και οι πέντε συγγενείς του μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο Soi Dog στο Πουκέτ για ασφάλεια και θεραπεία. Εν τω μεταξύ, η αφοσιωμένη ομάδα διασύνδεσης της κοινότητας του ιδρύματος υπέβαλε αναφορά στην τοπική αστυνομία του Chaloem Phrakiat.

Ο διευθυντής κοινοτικών σχέσεων του Soi Dog Sakdapol Thongchan και ο Αναπληρωτής Επιθεωρητής της Αστυνομίας Έρευνας, καπετάνιος Boonchuea Sangsawat επισκέφτηκαν το σπίτι του άνδρα όπου ανακάλυψαν οστά, πτώματα και μαγειρεμένο κρέας. Συνελήφθη αμέσως ως ύποπτος για κακοποίηση των ζώων.

Οι δοκιμές στο Επιστημονικό Κέντρο Halal του Πανεπιστημίου Chulalongkorn στην Μπανγκόκ επιβεβαίωσαν ότι το μαγειρεμένο κρέας είναι σκύλου, ενώ οι κτηνίατροι Soi Dog επιβεβαίωσαν ότι τα κόκαλα είναι αυτά ενός κουταβιού. Στη συνέχεια, ο άνδρας κατηγορήθηκε βάσει των άρθρων 20 και 31 του νόμου που ορίζουν ότι «κανένα άτομο δεν πρέπει να κάνει οποιαδήποτε πράξη που θεωρείται πράξη σκληρότητας προς τα ζώα χωρίς αιτιολόγηση» και «κάθε άτομο που παραβαίνει το άρθρο 20 υπόκειται σε φυλάκιση για περίοδος που δεν υπερβαίνει τα δύο έτη ή με πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τα σαράντα χιλιάδες μπατ ή και στα δύο».

Το επαρχιακό δικαστήριο Pak Phanang καταδίκασε τον άνδρα σε φυλάκιση έξι μηνών. Μετά την παραδοχή της ενοχής, η ποινή αυτή μειώθηκε σε τρεις μήνες.

Ο συνιδρυτής της Soi Dog, John Dalley MBE, χαιρέτισε την επιτυχή καταδίκη ως νίκη για τις προσπάθειες για την καλή διαβίωση των ζώων στην Ταϊλάνδη. 

«Η Soi Dog και άλλοι οργανισμοί εργάστηκαν σκληρά για να περάσει αυτός ο νόμος το 2014. Αλλά παρόλο που είναι πλέον νόμος, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην το γνωρίζουν», είπε. «Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα αδέσποτα ζώα που έχουν ανάγκη. Τέτοια σκληρότητα δεν έχει καμία απολύτως θέση στην κοινωνία».

Το ίδρυμα εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του προς τις αρχές για τον γρήγορο και αποτελεσματικό χειρισμό της υπόθεσης.  

«Εκτιμούμε τη βοήθεια που παρέχεται από τις αρχές επιβολής του νόμου και τα διάφορα δικαστικά συστήματα», δήλωσε η Sakdapol. «Η άγνοια του νόμου δεν αποτελεί άμυνα και θέλουμε να παρακινήσουμε όλους να αναλάβουν δράση για να σταματήσει η σκληρότητα των ζώων».   

Το Soi Dog καταπολεμά τη σκληρότητα των ζώων από την ίδρυσή του πριν από σχεδόν 20 χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στο εμπόριο κρέατος σκύλων και γάτας στην Ασία την τελευταία δεκαετία. Με τη βοήθεια ορισμένων κυβερνητικών και ιδιωτικών οργανώσεων, το παράνομο εμπόριο στην Ταϊλάνδη ουσιαστικά εξαλείφθηκε το 2014, την ίδια χρονιά που το ίδρυμα είχε επιρροή στη θέσπιση του πρώτου νόμου για την καλή διαβίωση των ζώων της χώρας. Το ίδρυμα συμμετέχει σε μια επιτροπή που συνεδριάζει τακτικά για να αναθεωρήσει και να βελτιώσει αυτόν τον νόμο στην Ταϊλάνδη και συνεχίζει να αγωνίζεται για τον τερματισμό του εμπορίου κρέατος σκύλων και γάτας σε άλλες ασιατικές χώρες. 

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε από τον οργανισμό. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που συμμετέχουν στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.