Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει κλείδωμα όταν η Κίνα ανοίξει ξανά τα σύνορα

ΦΩΤΟ: Facebook 'Like Anutin'

Εθνική -

Ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε την Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, ότι η Ταϊλάνδη δεν θα εφαρμόσει lockdown ή αυστηρούς κανονισμούς ως απάντηση στη χαλάρωση των σκληρών ταξιδιωτικών περιορισμών που θα τεθούν σύντομα σε ισχύ στην Κίνα την ερχόμενη Κυριακή.

Ο κ. Anutin Charnvirakul είπε στους δημοσιογράφους ότι αποφάσισε σε συνάντηση με την Επιτροπή Ιατρικών Υποθέσεων ότι η Ταϊλάνδη δεν θα εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα κατά των αφίξεων Κινέζων, καθώς η χώρα έχει ήδη εφαρμόσει αποτελεσματικά μέτρα.

Όσον αφορά το τεστ για τον κορωνοϊό, ο κ. Anutin είπε ότι είναι «περιττό», προσθέτοντας ότι εάν υπάρχει οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα, το αφήνουμε στο Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων, το οποίο είναι αρμόδιο για την πρόληψη και την παρακολούθηση ασθενειών, να καθορίσει τα απαραίτητα μέτρα χωρίς προκαλώντας ζημιά στο οικονομικό σύστημα της χώρας.

Όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που προκαλεί τον όλεθρο στην Κίνα, ο Anutin απάντησε με σιγουριά ότι εμπιστεύεται τους Ταϊλανδούς επαγγελματίες υγείας.

Είπε, «Η Ταϊλάνδη είναι σε θέση να ελέγχει αποτελεσματικά την εξάπλωση του ιού, τις ασθένειες και τους θανάτους καλύτερα από άλλες χώρες. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ταϊλάνδης δεν είναι κατώτερο από αυτό κανενός άλλου και σε σύγκριση με άλλες χώρες με υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης και θνησιμότητας, κρατάμε καλά».

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι, «Τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα στην Ταϊλάνδη μπορούν ακόμα να δημιουργήσουν ανοσία. Ενθαρρύνω τους ανθρώπους της Ταϊλάνδης να κάνουν ένα ενισχυτικό εμβόλιο κατά του Covid για να έχουν ανοσία».

Ο Anutin επιβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξει lockdown», αλλά, είπε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα υπάρξει αναζωπύρωση της επιδημίας, επομένως οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις όπως φορώντας μάσκες και να εφαρμόζουν κοινωνική απόσταση για να βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Συνιστώ στους ανθρώπους να εμβολιάζονται όταν έχουν την ευκαιρία. Αυτό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας ή θανάτου από τον ιό», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Υγείας.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός στρατηγός Prayut Chan-o-cha βγήκε την Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, για να διαβεβαιώσει το κοινό ότι η Ταϊλάνδη έχει ήδη αποτελεσματικά μέτρα για να υποδεχθεί τους Κινέζους ταξιδιώτες.

Ο στρατηγός Prayut είπε στον Τύπο ότι, «Οι άνθρωποι δεν πρέπει να πανικοβάλλονται επειδή τα προληπτικά μέτρα και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ταϊλάνδης είναι κορυφαία. Επίσης, οι κινεζικές αφίξεις θα φέρουν πολλά έσοδα στη χώρα».

Προέτρεψε επίσης το κοινό να εφαρμόσει ό,τι έχει μάθει από τον προηγούμενο χειρισμό της επιδημίας και να τηρεί τακτικά μέτρα προφύλαξης για να είναι ασφαλής.

Είπε, «Πολλές χώρες βλέπουν την Ταϊλάνδη ως πρότυπο χειρισμού με την πανδημία Covid-19 και θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το πρότυπο».

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.