Οι Κινέζοι αγοραστές επαναφέρουν την ελπίδα για την αγορά συγκυριαρχίας της Ταϊλάνδης

ΦΩΤΟ: MGR Online

Εθνική -

  Το άνοιγμα της Κίνας στα διεθνή ταξίδια για πρώτη φορά σε τρία χρόνια μετά την Η ανακοίνωση για άρση των αυστηρών μέτρων περιορισμού του COVID-19 από τις 8 Ιανουαρίου και μετά έχει συγκεντρώσει σημαντική προσοχή παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊλάνδης.

Οι βιομηχανίες τουρισμού και real estate της Ταϊλάνδης ελπίζουν με ανυπομονησία ότι η επιστροφή των Κινέζων ταξιδιωτών θα αναζωογονήσει τις κακοποιημένες συνθήκες της αγοράς αμέσως, καθώς ορισμένοι αναμένουν ότι περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια Κινέζοι θα πλημμυρίσουν στη χώρα το 2023.

Ειδικότερα, η αγορά συγκυριαρχίας αναμένεται να έχει καλύτερη δραστηριότητα από την αγορά κατοικιών υψηλής ποιότητας, καθώς οι νόμοι που επιτρέπουν την κατοχή έως και 49% των μονάδων συγκυριαρχίας από αλλοδαπούς έχουν βοηθήσει στην τόνωση της αγοράς.

Επίσης, δεν είναι μόνο οι Κινέζοι αγοραστές που αγοράζουν ταϊλανδέζικες συγκυριαρχίες. Ρώσοι, Αμερικανοί, Βρετανοί, Γερμανοί, Γάλλοι και Ασιάτες αγοραστές από χώρες όπως η Μιανμάρ, η Καμπότζη, το Λάος, το Βιετνάμ, η Μαλαισία και η Ινδία ενδιαφέρονται επίσης να αγοράσουν συγκυριαρχίες της Ταϊλάνδης, αν και όχι στον ίδιο βαθμό με τους Κινέζους αγοραστές. περίπου το 50% της αγοράς.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Κέντρο Πληροφοριών Ακίνητης Περιουσίας (REIC), υπήρχαν περισσότερες από 50,000 ξένες μονάδες συγκυριαρχίας στην Ταϊλάνδη, αξίας άνω των 230 δισεκατομμυρίων μπατ την περίοδο 2018-2022. Η αξία των ξένων μονάδων συγκυριαρχίας το 2023 αναμένεται επίσης να αυξηθεί κατά 20%.

Ο Wichai Wiratkaphan, αναπληρωτής διευθυντής της REIC, είπε στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης: «Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι Κινέζοι αγοραστές έχουν τον υψηλότερο αριθμό αγορών συγκυριαρχίας με περισσότερα από 124 δισεκατομμύρια μπατ ή το 50% του συνόλου του ρεκόρ μεταβίβασης ακινήτων στο εξωτερικό. Παρά τη μείωση της τάξης του 55-60% πέρυσι λόγω της πολιτικής Zero-Covid, το άνοιγμα της χώρας από την Κίνα θα βοηθήσει την αγορά ξένων κατοικιών της Ταϊλάνδης να αναπτυχθεί ξανά το δεύτερο εξάμηνο του 2023».

Εκτός από αυτό, η REIC εκτιμά ότι υπάρχουν 63,473 εναπομείνασες μονάδες συγκυριαρχίας στη μητροπολιτική περιοχή της Μπανγκόκ, αξίας 274 δισεκατομμυρίων μπατ. 18,323 από αυτές τις μονάδες είναι απούλητες, ολοκληρωμένες συγκυριαρχίες, με την πλειοψηφία να βρίσκεται στην Μπανγκόκ (70%).

Οι 5 κορυφαίες τοποθεσίες με τον μεγαλύτερο αριθμό απούλητων μονάδων είναι:

  • Huai Khwang-Chatuchak-Din Daeng, με 9,270 μονάδες
  • Nonthaburi-Pak Kret, με 6,760 μονάδες
  • Phra Khanong-Bang Na-Suan Luang-Prawet, με 6,599 μονάδες
  • Thon Buri-Khlong San-Bangkok Noi-Bangkok Yai-Bang Phlat, με 6,306 μονάδες
  • Sukhumvit, με 5,492 μονάδες

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.