Οι ειδικοί υγείας της Ταϊλάνδης προτρέπουν το κοινό να σταματήσει να φοβάται τον Covid

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Εθνική -

Πολλοί Ταϊλανδοί ιατροί ειδικοί προσπαθούν να καθησυχάσουν το κοινό ότι τα νέα στελέχη του κορωνοϊού στην Κίνα δεν προκαλούν τόσο μεγάλη ανησυχία όσο το τρέχον κυρίαρχο στέλεχος στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, πολλοί Ταϊλανδοί ανησυχούν ότι οι Κινέζοι τουρίστες θα εισάγουν ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού στην Ταϊλάνδη αφού το Πεκίνο ανοίξει ξανά τα σύνορά του την Κυριακή.

Για να κατευνάσουν τις ανησυχίες, ιατρικοί εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου του Anan Jongkaewwattana, ιολόγο στο Εθνικό Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας, βγήκαν για να εκφράσουν τη γνώμη του στο Facebook, λέγοντας «Ανησυχούμε ότι τα στελέχη στην Κίνα [BA.5.2] μπορεί να εισαχθούν στην Ταϊλάνδη."

Ωστόσο, πρόσθεσε, «Αλλά το BA.5.2 στην Κίνα δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ταϊλάνδη γιατί το έχουμε ήδη βιώσει. Έχει ήδη αρχίσει να ξεθωριάζει [καθώς το αναλαμβάνει η BA.2.75].

Επί του παρόντος, η Κίνα παλεύει με τα στελέχη BA.5.2 και BF.7, τα οποία είναι απόγονοι της παραλλαγής BA.5 Omicron και είναι πολύ μεταδοτικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Anan, «Η υποπαραλλαγή BA.2.75 στην Ταϊλάνδη είναι πιο ανησυχητική».

Εν τω μεταξύ, ένας άλλος ειδικός στον τομέα της υγείας Δρ. Manoon Leechawengwongs, πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Vichaiyut, δημοσίευσε στο Facebook ότι, «Θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε και να καλωσορίζουμε τους Κινέζους ταξιδιώτες ως επισκέπτες μας με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε σε επισκέπτες από άλλες χώρες».

Πρόσθεσε ότι, «Μεταλλάξεις του ιού μπορούν να συμβούν οπουδήποτε στον κόσμο και δεν πρέπει να ανησυχούμε ότι οι Κινέζοι τουρίστες θα τον φέρουν στη χώρα. Θα πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε τον Covid γιατί πρέπει να συνυπάρχουμε μαζί του και να λαμβάνουμε τακτικά ενισχυτικά εμβόλια όπως το εμβόλιο της γρίπης».

Ο πνευμονολόγος προτρέπει επίσης το κοινό να τηρεί τακτικά προληπτικά μέτρα για τον Covid-19, όπως να κρατά τη μάσκα του σε πολυσύχναστες περιοχές, να τηρεί κοινωνική απόσταση και να πλένει τακτικά τα χέρια του.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.