Η Ταϊλάνδη σχεδιάζει να προσφέρει εμβόλια για τον COVID σε Κινέζους τουρίστες, η Ινδία ετοιμάζεται να επιβάλει τεστ Covid πριν από την αναχώρηση σε πέντε ασιατικές χώρες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansettakij

Εθνική -

 Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης αποκάλυψε ότι οι Ταϊλανδοί αξιωματούχοι σχεδιάζουν να προσφέρουν στους Κινέζους τουρίστες ένα ενισχυτικό εμβόλιο κατά του Covid-19 όταν φτάσουν στις 8 Ιανουαρίου 2023.

Ο Anutin Charnvirakul, ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης, δήλωσε στον ταϊλανδικό Τύπο ότι τα εμβόλια AstraZeneca θα χορηγηθούν σε Κινέζους τουρίστες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν όταν φτάσουν στην Ταϊλάνδη, αφού η Κίνα άρει τα ταξιδιωτικά όρια στις 8 Ιανουαρίου.

Αυτή η πολιτική δεν είναι υποχρεωτική και οι Κινέζοι τουρίστες θα κληθούν να συμμορφωθούν μόνο με τους βασικούς κανονισμούς, όπως και οι άλλες αφίξεις αλλοδαπών.

Σε αντίθεση με την Ταϊλάνδη, οι δοκιμές RT-PCR για τον Covid-19 τόσο για εισερχόμενους όσο και για εξερχόμενους ταξιδιώτες εξακολουθούν να ισχύουν στην Κίνα από την ώρα του δημοσιεύματος, επομένως ο υπουργός δεν αναμένει ξαφνική εισροή Κινέζων τουριστών στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, ορισμένες δοκιμές πρόκειται να αφαιρεθούν έως τις 8 Ιανουαρίου στην Κίνα.

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) προβλέπει ότι θα δει περίπου 300,000 αφίξεις Κινέζων το πρώτο τρίμηνο του 2023. Όσο για τους Ταϊλανδούς, θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν κάνει τουλάχιστον τέσσερις δόσεις του εμβολίου Covid-19, είπε ο Anutin, προσθέτοντας επιχειρήσεις θα πρέπει επίσης να έχουν αποτελεσματικούς ελέγχους ασθενειών.

Ο Wichit Kaewsaithiam, διευθυντής του αεροδρομίου του Τσιάνγκ Μάι, δήλωσε ότι οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Κίνας και Τσιάνγκ Μάι θα ξαναρχίσουν αμέσως στις 8 Ιανουαρίου. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες σχεδιάζουν ήδη να προσφέρουν πτήσεις μεταξύ Σαγκάης και Τσιάνγκ Μάι, είπε.

Εν τω μεταξύ, η Ινδία σχεδιάζει να επιβάλει δοκιμές RTPCR πριν από την αναχώρηση σε τουρίστες που φτάνουν από πέντε ασιατικές χώρες: Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Κορέα, και Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και Οικογενειακής Πρόνοιας της Ινδίας, αυτή η κίνηση θα εφαρμοστεί την 1η Ιανουαρίου 2023. Η εντολή ανέφερε, «Μια υποχρεωτική απαίτηση για δοκιμές RT-PCR πριν από την αναχώρηση (που θα διεξαχθεί εντός 72 ώρες πριν από την πραγματοποίηση του ταξιδιού) εισάγεται για επιβάτες που φτάνουν σε όλες τις διεθνείς πτήσεις από αυτές τις χώρες.»

Αυτό θα επηρεάσει σημαντικά τον αριθμό των αφίξεων Ινδών τουριστών στην Ταϊλάνδη, καθώς οι Ινδοί τουρίστες αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των αφίξεων τουριστών αεροπορικώς στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με την TAT.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο FacebookTwitterειδήσεις GoogleInstagramΤικ ΤοκYoutubePinterestFlipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.