Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης μετατοπίζει τον στόχο από την προσέλκυση 20 εκατομμυρίων τουριστών το 2023 σε 25 εκατομμύρια μετά το άνοιγμα των συνόρων της Κίνας

Εθνική -

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) αναθεώρησε τον στόχο της για διεθνείς τουρίστες το 2023, στοχεύοντας να προσελκύσει 25 εκατομμύρια αντί των 20 εκατομμυρίων που είχαν προγραμματιστεί προηγουμένως, αφού η Κίνα ανακοίνωσε το τέλος του κλεισίματος των συνόρων λόγω Covid.

Η κινεζική κυβέρνηση ακύρωσε επίσης όλα τα μέτρα καραντίνας και τους περιορισμούς στις πτήσεις που θα τεθούν σε ισχύ στις 8 Ιανουαρίου 2023. Λεπτομέρειες μπορείτε να ακολουθήσετε μέσω αυτό το σύνδεσμο.

Όσον αφορά το TAT, ο κυβερνήτης Yuthasak Supasorn είπε ότι θα πρότεινε στην κυβέρνηση να παρατείνει την περίοδο παραμονής για 3 ομάδες ξένων ταξιδιωτών που φτάνουν στην Ταϊλάνδη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023, για να προσελκύσουν ξένους επισκέπτες, ειδικά Κινέζους, να μείνουν και να ξοδέψουν περισσότερα στην Ταϊλάνδη. Ταϊλάνδη.

Ο Yuthasak είπε: «Πριν η Κίνα ανακοινώσει τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, είχαμε θέσει ως στόχο την προσέλκυση τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων διεθνών τουριστών (πλην Κινέζων) στην Ταϊλάνδη το 2023. Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της Κίνας για το άνοιγμα των συνόρων της, ο στόχος μας τώρα μετατοπίστηκε να προσελκύσει τουλάχιστον 25 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων Κινέζων τουριστών».

Η επαναλειτουργία της Κίνας φέρνει επίσης μεγάλη ανακούφιση στον τουριστικό τομέα στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Sisdivachr Cheewarattanaporn, πρόεδρο της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ταϊλάνδης, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης πρέπει ακόμα να παρακολουθεί στενά εάν η κινεζική κυβέρνηση θα ανακοινώσει επίσημα και θα επιτρέψει τον εξερχόμενο τουρισμό μετά τις 8 Ιανουαρίου 2023.

Είπε: «Η Ταϊλάνδη και η Ιαπωνία θα είναι από τις πρώτες ομάδες χωρών στις οποίες η Κίνα θα επιτρέψει στους πολίτες της να ταξιδέψουν».

Ανεξάρτητα από αυτό, οι αναλυτές της ταξιδιωτικής βιομηχανίας δεν αναμένουν ότι ο κινεζικός τουρισμός θα ανακάμψει αμέσως για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας μεγάλης επιδημίας Covid στην Κίνα και πιθανών περιορισμών στις χώρες που επιτρέπουν την είσοδο Κινέζων τουριστών. Η Ιαπωνία, για παράδειγμα, έχει ήδη ξεκινήσει ότι οι Κινέζοι τουρίστες θα πρέπει να κάνετε τεστ Covid-19 κατά την άφιξη και εάν είναι θετικό σε καραντίνα για 7 ημέρες.

Επιπλέον, η Κίνα δεν αναμένεται να επιτρέψει αμέσως σε όλους τους τύπους τουριστών να ταξιδέψουν, αντί να επικεντρωθεί πρώτα σε φοιτητές, επαγγελματίες ταξιδιώτες, οικογενειακές επισκέψεις και να χαλαρώσει τα συνολικά τουριστικά ταξίδια κατά κύματα.

Τα μεγάλης κλίμακας κινεζικά τουριστικά γκρουπ και εταιρείες πιθανότατα θα χρειαστούν μερικούς μήνες για να ξεκινήσουν πλήρως και να λειτουργήσουν ξανά σύντομα, οπότε μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος έως ότου τα τουριστικά λεωφορεία που μεταφέρουν Κινέζους τουρίστες είναι και πάλι κοινό θέαμα στην Ταϊλάνδη.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.