Η Κίνα ανακοινώνει το τέλος του κλεισίματος των συνόρων και των μέτρων καραντίνας που σχετίζονται με τον Covid

Εθνική -

Όχι άλλη υποχρεωτική καραντίνα. Όχι άλλοι περιορισμοί στις πτήσεις. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής 48 ώρες πριν από το ταξίδι είναι η μόνη απαίτηση Covid για να ταξιδέψετε στην Κίνα από τον Ιανουάριο xnumxth.

Η Κίνα δημοσίευσε δύο ανακοινώσεις το βράδυ της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου, ανακοινώνοντας σημαντικές αλλαγές πολιτικής σχετικά με τον Covid-19. Παρακάτω είναι μερικές από τις σημαντικές αλλαγές πολιτικής.

  1. Με άμεση ισχύ, η Κίνα μετονομάζει τη «νέα πνευμονία από κορωνοϊό» σε «νέα λοίμωξη από κορωνοϊό», αφαιρώντας τη λέξη «πνευμονία» από την επίσημη ονομασία της Covid-19.
  2. Ο Covid-19 έχει χαρακτηριστεί ως λοιμώδης νόσος της κατηγορίας Β, αλλά έχει αντιμετωπιστεί ως η κορυφαία, πιο σοβαρή λοιμώδης νόσος της κατηγορίας Α από το 2020. Από τις 8 Ιανουαρίου 2023, η διαχείριση του Covid-19 θα γίνεται ως λοιμώδης νόσος της κατηγορίας Β, ανοίγοντας την τρόπος για την κατάργηση των περιορισμών.

[Όλα τα παρακάτω θα ισχύσουν από τις 8 Ιανουαρίου 2023.]

  1. Ως αποτέλεσμα της διαχείρισης του Covid-19 ως λοιμώδους νόσου κατηγορίας Β από τις 8 Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με τον νόμο Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων της Κίνας, η Κίνα δεν θα εφαρμόζει πλέον μέτρα καραντίνας για άτομα που έχουν μολυνθεί με Covid-19. δεν καθορίζει πλέον στενές επαφές. δεν ορίζει πλέον περιοχές υψηλού και χαμηλού κινδύνου· προσαρμόζει τις δοκιμές του για Covid-19 σε εθελοντικές δοκιμές. προσαρμόζει τη συχνότητα και το περιεχόμενο της σχετικής απελευθέρωσης πληροφοριών·
  2. Σύμφωνα με τον νόμο περί υγείας και καραντίνας της Κίνας, η Κίνα δεν θα επιβάλλει πλέον σχετικά μέτρα καραντίνας στο εισερχόμενο προσωπικό και στα αγαθά.
  3. Η δοκιμή νουκλεϊκού οξέος/PCR θα διεξαχθεί 48 ώρες πριν από την έναρξη του ταξιδιού στην Κίνα. Όσοι έχουν αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να έρθουν στην Κίνα χωρίς να κάνουν αίτηση για κωδικό υγείας από κινεζικές πρεσβείες/προξενεία στο εξωτερικό. Εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό, το άτομο θα πρέπει να ταξιδέψει στην Κίνα αφού το αποτέλεσμα γίνει αρνητικό.
  4. Η Κίνα θα καταργήσει τις δοκιμές νουκλεϊκού οξέος/PCR και την κεντρική καραντίνα κατά την είσοδο. Εάν η υγειονομική δήλωση είναι κανονική και δεν υπάρχει ανωμαλία στην καραντίνα ρουτίνας στο τελωνειακό λιμάνι, το άτομο θα αφεθεί ελεύθερο για να εισέλθει στην Κίνα.
  5. Η Κίνα θα καταργήσει τη λεγόμενη πολιτική «Five One», την απαίτηση πληρότητας στις πτήσεις και άλλους περιορισμούς στον αριθμό των πτήσεων. Οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να υποχρεούνται να λαμβάνουν προφυλάξεις κατά την πτήση και οι επιβάτες εξακολουθούν να καλούνται να καλύπτονται. (Η πολιτική "Five One" επέτρεπε στους κινεζικούς αερομεταφορείς της ηπειρωτικής Κίνας να πετούν μόνο μία πτήση την εβδομάδα σε ένα δρομολόγιο προς οποιαδήποτε χώρα και στις ξένες αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιούν μόνο μία πτήση την εβδομάδα προς την Κίνα. Οι περισσότερες πτήσεις προς την Κίνα έχουν περιοριστεί στο 75% των θέσεις.)
  6. Η Κίνα θα βελτιστοποιήσει περαιτέρω τις ρυθμίσεις για τους αλλοδαπούς που έρχονται στην Κίνα για την επανέναρξη της εργασίας και της παραγωγής, τις επιχειρήσεις, τις σπουδές, τις οικογενειακές επισκέψεις και την επανένωση, και θα παρέχει την αντίστοιχη ευκολία έκδοσης βίζας.
  7. Η Κίνα θα επαναλάβει σταδιακά την είσοδο και έξοδο επιβατών σε πλωτές οδούς και χερσαία λιμάνια.
  8. Η Κίνα θα ξαναρχίσει τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων πολιτών με τακτικό τρόπο, σύμφωνα με τη διεθνή κατάσταση της επιδημίας και την ικανότητα των διαφόρων υπηρεσιών.

Η επίσημη ανακοίνωση έδινε τα ακόλουθα ως φόντο της αλλαγής πολιτικής.

Από το ξέσπασμα της νέας μόλυνσης από κορωνοϊό, η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, με τον σύντροφο Xi Jinping στον πυρήνα της, έχει δώσει μεγάλη σημασία στην πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας, ενίσχυσε πλήρως την κεντρική και ενοποιημένη ηγεσία του έργου πρόληψης και ελέγχου και καθόρισε με σαφήνεια τον θεσμικό μηχανισμό, τις στρατηγικές αρχές, τους στόχους και τα καθήκοντα και τις απαιτήσεις εργασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας, παρέχοντας θεμελιώδεις κατευθυντήριες γραμμές και επιστημονική καθοδήγηση για τη νίκη στον Λαϊκό Πόλεμο και τον Γενικό Πόλεμο, τον Πόλεμο Αναχαίτισης και την ομαλοποίηση στην πρόληψη και έλεγχος της επιδημίας.

Η πρόληψη και ο έλεγχος της επιδημίας στην Κίνα ήταν πάντα προσκολλημένοι στο «άνθρωποι πρώτα» και «πρώτα η ζωή», με όλες τις περιφέρειες και τα τμήματα να συνεργάζονται στενά, να εκτελούν τα καθήκοντά τους, να βελτιστοποιούν και να προσαρμόζουν τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου δυναμικά ανάλογα με την κατάσταση και να βελτιώνονται συνεχώς. επιστημονική και ακριβής πρόληψη και έλεγχος.

1.4 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν πολεμήσει την επιδημία με μια καρδιά και με επιμονή και αφοσίωση, ανταποκρινόμενοι αποτελεσματικά στον αντίκτυπο πέντε κυμάτων παγκόσμιων επιδημιών, αποφεύγοντας επιτυχώς την ευρεία εξάπλωση του σχετικά ισχυρά παθογόνου αρχικού στελέχους και του στελέχους Delta και μειώνοντας σημαντικά τα σοβαρά ασθένειες και θανάτους. Οι επιδημίες και οι θάνατοι μειώθηκαν σημαντικά και αποκτήθηκε πολύτιμος χρόνος για την ανάπτυξη και εφαρμογή εμβολίων και φαρμάκων, καθώς και για την προετοιμασία ιατρικών πόρων.

Η Κίνα έχει διατηρήσει τα χαμηλότερα ποσοστά επιδημίας και θανάτων στον κόσμο, βελτιώνει σταθερά την υγεία των ανθρώπων και πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα στον κόσμο στην ενσωμάτωση της οικονομικής ανάπτυξης και της πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας, επιδεικνύοντας έντονα το ρόλο μιας υπεύθυνης δύναμης και δημιουργώντας ένα θαύμα πρόληψης και έλεγχος στην ιστορία του ανθρώπινου αγώνα κατά των ασθενειών.

Προς το παρόν, με τη μετάλλαξη του ιού, τις αλλαγές στην επιδημία, τη δημοτικότητα του εμβολιασμού και τη συσσώρευση εμπειρίας στην πρόληψη και τον έλεγχο, η πρόληψη και ο έλεγχος των νέων λοιμώξεων από τον κορωνοϊό αντιμετωπίζει νέες καταστάσεις και νέα καθήκοντα. Το έργο πρόληψης και ελέγχου έχει εισέλθει σε νέο στάδιο.

Από την κατάσταση της μετάλλαξης του ιού, εγχώριοι και ξένοι ειδικοί πιστεύουν γενικά ότι η γενική κατεύθυνση της μετάλλαξης του ιού είναι: θα γίνει λιγότερο παθογόνος, περισσότερες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, με μικρότερη περίοδο επώασης, ο νέος κοροναϊός θα υπάρχει στη φύση για μεγάλο χρονικό διάστημα χρόνο, η παθογένειά του θα μειωθεί σημαντικά και η προκύπτουσα ασθένεια θα εξελιχθεί σταδιακά σε μια κοινή λοιμώδη νόσο του αναπνευστικού.

Αν και ο αριθμός των λοιμώξεων είναι υψηλός, το ποσοστό των ασυμπτωματικών λοιμώξεων και των ήπιων περιπτώσεων είναι πάνω από 90%, και το ποσοστό σοβαρών ασθενειών και θανάτων είναι εξαιρετικά χαμηλό. Από τη σκοπιά του θεμελίου της Κίνας στην πρόληψη και τον έλεγχο, η Κίνα έχει συσσωρεύσει περισσότερες από 3.4 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολιασμού κατά του νέου κοροναϊού, με ποσοστό πλήρους εμβολιασμού άνω του 90% για άτομα άνω των τριών ετών. έχει σημειωθεί πρόοδος στην έρευνα και ανάπτυξη συγκεκριμένων αντιιικών φαρμάκων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και η Κίνα έχει εξετάσει κλινικά αποτελεσματικές συνταγές όπως «τρία φάρμακα και τρεις συνταγές» (παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής). Το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό έχει συσσωρεύσει πλούσια εμπειρία στην πρόληψη και τον έλεγχο και τη θεραπεία επιδημιών και η ικανότητα πρόληψης και ελέγχου έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Μετά από μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της μετάλλαξης του ιού, της κατάστασης της επιδημίας και του ιδρύματος πρόληψης και ελέγχου της Κίνας, η Κίνα έχει (εκπληρώσει) τις βασικές προϋποθέσεις για να προσαρμόσει τη λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό από «που χαρακτηρίστηκε ως Κατηγορία Β, αλλά διαχειρίστηκε σύμφωνα με την Κατηγορία Α» σε « ορίζεται ως Κατηγορία Β και διαχειρίζεται σύμφωνα με την Κατηγορία Β.»

Άρθρο από Ζιχέν Γουάνγκ

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.