Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης διατάζει τους αξιωματικούς να σταματήσουν να αποκαλύπτουν πληροφορίες εθνικότητας αλλοδαπών που συνελήφθησαν στα μέσα ενημέρωσης

Ταϊλάνδη-

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, Pol General Roi Ingkhapairoj, η αστυνομία της Ταϊλάνδης διατάσσεται να μην δίνει πλέον στα μέσα ενημέρωσης πληροφορίες εθνικότητας αλλοδαπών που συνελήφθησαν για φερόμενα εγκλήματα στην Ταϊλάνδη.

Η εντολή εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ, παραμονή Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου 2022, σε όλα τα επαρχιακά αστυνομικά γραφεία στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με τον Ρόι, η παραγγελία έγινε μετά από «αιτήματα» που έγιναν από πρεσβευτές αγνώστων χωρών, οι οποίοι ένιωσαν ότι οι αναφορές πολιτών τους που φέρεται ότι διέπραξαν εγκλήματα έπληξαν αυτό που αποκαλούσαν τη θετική εικόνα των αντίστοιχων χωρών τους.

Η διάταξη δεν επηρεάζει υποθέσεις που εκδικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε δικαστήριο της Ταϊλάνδης, παρά μόνο προκαταρκτικές συλλήψεις και διεκπεραίωση.

Το TPN media σημειώνει ότι αυτό δεν είναι νόμος και δεν θα ήταν παραβίαση για τον Τύπο να δημοσιεύσει την εθνικότητα ενός αλλοδαπού εάν έχει αυτές τις πληροφορίες. Αντίθετα, είναι μια αλλαγή πολιτικής για την αστυνομία της Ταϊλάνδης.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.