Ο Γάλλος κατά συρροή δολοφόνος Charles Sobhraj «The Serpent» θα απελευθερωθεί από τη φυλακή του Νεπάλ

Κατμαντού –

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ χθες (21 Δεκεμβρίουst) διέταξε την απελευθέρωση του Γάλλου κατά συρροή δολοφόνου Charles Sobhraj, 78 ετών, γνωστού ως «The Serpent» και «Bikini Killer».

Ο Sobhraj παραδέχτηκε ότι σκότωσε τουλάχιστον 20 νεαρούς δυτικούς ταξιδιώτες στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊλάνδης. Συνήθως έβαζε ναρκωτικά στα ποτά και στο φαγητό τους.

Είναι επίσης γνωστός ως «Bikini Killer». Στην Ταϊλάνδη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του το 1970. Κατηγορήθηκε για ναρκωτικές και δολοφονίες γυναικών με μπικίνι στην παραλία Πατάγια.

Συνελήφθη στο Κατμαντού το 2004. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ είπε ότι ο Sobhraj έχει ήδη εκτίσει περισσότερο από το 75 τοις εκατό της ποινής του με καλή συμπεριφορά. Έχει επίσης καρδιοπάθεια. Έχει εκτίσει συνολικά 19 χρόνια φυλάκιση ενώ η ισόβια κάθειρξη στο Νεπάλ είναι 20 χρόνια.

Πέρυσι, το BBC και Netflix παρήγαγε μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στα συγκλονιστικά εγκλήματά του που ονομάζεται «The Serpent».

ΠΗΓΕΣ: kathmandupost Reuters bbc apnews

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.