Αναβάλλεται επ' αόριστον η ώρα κλεισίματος των νυχτερινών σημείων στις τουριστικές περιοχές στις 4 π.μ., λέει ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης

Εθνική -

Αναβλήθηκε επ' αόριστον η πρόταση να παραμείνουν ανοιχτά τα νυχτερινά σημεία σε τουριστικές περιοχές έως τις 4 το πρωί, αποκάλυψε η υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.

Το υπουργικό συμβούλιο ανέβαλε επ' αόριστον την προτεινόμενη παράταση της νόμιμης ώρας κλεισίματος των χώρων νυχτερινής διασκέδασης στις 4 π.μ. από τις 2 π.μ., σύμφωνα με τον υπουργό Phiphat Ratchakitprakarn, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είπε ότι αυτή τη φορά δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να γίνει κάτι τέτοιο δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτή η όχι και τόσο συγκλονιστική κίνηση ήρθε αφότου ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul δήλωσε τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, ότι το υπουργείο του ήταν σθεναρά αντίθετο με την πρόταση.

Ο Anutin, ο οποίος είναι ο κύριος υποστηρικτής της νομιμοποίησης της κάνναβης, έδωσε τη διαβεβαίωσή του σε περίπου 50 εκπροσώπους διαφόρων ομάδων πολιτών ότι έδινε προτεραιότητα στην ευημερία και την ασφάλεια του κοινού περισσότερο από τη διχαστική επέκταση.

Το επιχειρηματικό τμήμα, ωστόσο, διαφωνεί με τον Anutin καθώς ο Thanawat Phonwichai, πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ταϊλάνδης, είπε ότι η πρόταση αξίζει να δοκιμαστεί γιατί θα τονώσει την οικονομία και θα βελτιώσει τη ζωή των εργαζομένων στη νυχτερινή ζωή.

«Οι άνθρωποι αναγκάζονται να βγάζουν περισσότερα χρήματα για να ανταποκριθούν στο αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος», είπε ο Thanawat.

Επί του παρόντος, ο νόμος επιτρέπει την πώληση οινοπνευματωδών ποτών σε δύο μπλοκ: από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα για τους πωλητές και μέχρι τις 12 π.μ. ή τις 2 π.μ. για χώρους νυχτερινής διασκέδασης, ανάλογα με τις ζώνες διασκέδασης.

Η Εθνική Επιτροπή Πολιτικής για τα Αλκοολούχα Ποτά, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Prayut Chan-o-cha, θα επανεξετάσει την πρόταση ξανά στις 22 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η δημοσίευσή της είναι λίγο πολύ ένα όνειρο, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο FacebookTwitterειδήσεις GoogleInstagramΤικ ΤοκYoutubePinterestFlipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

 

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.