Το Phuket Immigration ανακοινώνει τα αποτελέσματα της πρόσφατης καταστολής της υπέρβασης διαμονής

Πουκέτ -

Η Phuket Immigration ξεκίνησε πρόσφατα αυτό που ονόμασαν το έργο «White Accommodation for Foreigners» με στόχο το «Phuket to be Crime Free». Το έργο εστιάζει κυρίως σε αλλοδαπούς που είναι σωστά εγγεγραμμένοι στο κατάλυμα τους και όχι στο overstay.

Ο επικεφαλής μετανάστευσης του Πουκέτ, συνταγματάρχης Tanet Sukchai είπε στο Phuket Express. «Στοχεύουμε να ελέγξουμε τους αλλοδαπούς που μένουν και ζουν στο Πουκέτ για να βεβαιωθούμε ότι έχουν εγγραφεί σωστά στο Immigration για τη διαμονή τους και όχι για παραμονή».

«Για το πρώτο εξάμηνο αυτού του μήνα (1 Δεκεμβρίουst μέχρι τον Δεκέμβριο του 15th) Συνολικά έξι αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράταση διαμονής και 117 αλλοδαποί επιβλήθηκαν πρόστιμο για μη ορθή εγγραφή του καταλύματός τους. Σε οκτώ ιδιοκτήτες καταλυμάτων/ξενοδοχείων επιβλήθηκαν πρόστιμα επειδή δεν κατήγγειλαν αλλοδαπούς που διαμένουν στις εγκαταστάσεις τους».

Το Phuket Express έχει καλύψει ορισμένες περιπτώσεις υπέρβασης διαμονής παρακάτω:

Ένας 55χρονος Φιλιππινέζος συνελήφθη στο Κάθου για 252 ημέρες υπέρβασης των νόμιμων προϋποθέσεων έκδοσης βίζας.

Ένας 63χρονος Αμερικανός συνελήφθη στο Πουκέτ για οκτώ ημέρες παραμονής. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βγήκε από το δωμάτιό του και έτρωγε μόνο κάψουλες πρωτεΐνης ενώ κρυβόταν από το Ταϊλανδέζικο Immigration.

Ένας 30χρονος Νοτιοαφρικανός συνελήφθη στην περιοχή Thalang με 196 ημέρες παραμονής. Πρόσφατα προσπαθούσε να αποφύγει τη μετανάστευση μετακομίζοντας από το Τσιάνγκ Ράι στο Phang Nga και μετά στο Πουκέτ. Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει στη χώρα του.

Επιπρόσθετα, δεκαπέντε περιπτώσεις βίζας για παραμονή στην Ταϊλάνδη που χρησιμοποιούνται ακατάλληλα, όπως άτομα που δεν πηγαίνουν πραγματικά στο σχολείο αλλά έχουν εκπαιδευτική βίζα ή έχουν θεώρηση εθελοντισμού αλλά δεν προσφέρουν εθελοντική εργασία, κινούνται νομικά (11 περιπτώσεις σε Mueang Phuket, 2 κρούσματα στο Patong και 2 κρούσματα στο Chalong). κατέληξε ο Tanet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.