Η τουριστική περίοδος αιχμής του Πουκέτ αναμένεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, οι Ρώσοι κορυφαία τουριστική αγορά

Kata Beach

Πουκέτ -

Η κορύφωση της υψηλής τουριστικής περιόδου του Πουκέτ αναμένεται από τα Χριστούγεννα έως την Πρωτοχρονιά, καθώς οι Ρώσοι ηγούνται του πλήθους των επισκεπτών.

Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδοχείων της Νότιας Ταϊλάνδης κ. Sueksit Suwannadissakun είπε στο Phuket Express «Ο τουρισμός του Πουκέτ έχει βελτιωθεί από τις αρχές Οκτωβρίου. Περίπου το 57 τοις εκατό των ξενοδοχείων στο Πουκέτ άνοιξαν ξανά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο αυτό ήταν 70 τοις εκατό. Αναμένουμε ότι κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα ανοίξει το 80% των ξενοδοχείων στο Πουκέτ».

«24 Δεκεμβρίουth, 2022 έως 5 Ιανουαρίουth, το 2023 θα είναι η κορύφωση της υψηλής τουριστικής περιόδου, η πρώτη από το 2019 λόγω των περιορισμών του Covid-19». πρόσθεσε ο κ. Σουεκσίτ.

«Οι κορυφαίοι τουρίστες είναι τώρα οι Ρώσοι που είναι περίπου το 25 τοις εκατό των συνολικών επισκεπτών, δεύτεροι ακολουθούμενοι από Ινδούς με 12 τοις εκατό και τέλος Σιγκαπούρη και Αυστραλοί με 6 τοις εκατό. Αυτές οι τέσσερις ομάδες τουριστών αποτελούν σχεδόν το ήμισυ της συνολικής τουριστικής αγοράς στο Πουκέτ. Οι περισσότεροι από τους άλλους είναι Ευρωπαίοι όπως είναι τη χειμερινή περίοδο και έτσι τους αρέσει να επισκέπτονται το Πουκέτ για τον ζεστό καιρό και τις παραλίες», εξήγησε ο κ. Σουεκσίτ.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.