15 λαθρέμποροι ναρκωτικών σκοτώνονται σε συμπλοκές με ταϊλανδούς στρατιώτες στα σύνορα στο Τσιάνγκ Μάι

Τσιάνγκ Μάι-

Δεκαπέντε λαθρέμποροι ναρκωτικών έχασαν τη ζωή τους σε συμπλοκή με ταϊλανδούς στρατιώτες από το The Pha Muang κοντά στα σύνορα Ταϊλάνδης-Μυανμάρ στην περιοχή Fang.

Ο διοικητής της ομάδας δράσης Pha Muang, υποστράτηγος Suparerk Sathapornpol είπε στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης χθες το βράδυ (7 Δεκεμβρίουth) ότι οι Ταϊλανδοί στρατιώτες παρακολουθούσαν ένα γνωστό μονοπάτι λαθρεμπορίου ναρκωτικών σε ένα δάσος στην υποπεριοχή Mon Pin. Η ομάδα δράσης Pha Muang είναι υπεύθυνη για την επιβολή της συνοριακής περιπολίας στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, όπου το λαθρεμπόριο ναρκωτικών μεταξύ των χωρών είναι διαδεδομένο.

Υπήρχαν περίπου 20 λαθρέμποροι με τσάντες που διέσχιζαν τα σύνορα από τη Μιανμάρ, σύμφωνα με τον υποστράτηγο Suparerk. Οι στρατιώτες διέταξαν τους λαθρέμπορους ναρκωτικών να σταματήσουν αλλά αυτοί άνοιξαν πυρ. Η συμπλοκή διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά και κανένας Ταϊλανδός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Σήμερα το πρωί (8 Δεκεμβρίουth) Στο σημείο βρέθηκαν 15 πτώματα λαθρεμπόρων με 29 σακούλες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ένα τουφέκι Kabine και μια χειροβομβίδα.

Οι ταυτότητες των λαθρεμπόρων ναρκωτικών και η επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση από την ειδική ομάδα Pha Muang.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media. 

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/