Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Οι Ρώσοι τουρίστες είναι κορυφαίοι επισκέπτες, ανοίγει εναλλακτική διαδρομή προς την Πατόνγκ και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας στο Πουκέτ, από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Ένας Γάλλος που συνελήφθη στο Rawai την περασμένη εβδομάδα για παράνομη κατοχή σκελετού φάλαινας ισχυρίστηκε ότι ένας πωλητής του είπε ότι ήταν κατασκευασμένος από ξύλο.                                            Ο κ. Alain είπε στους αξιωματούχους ότι αγόρασε το αντικείμενο από μια αγορά κοντά στο Chalong. Ο πωλητής του είπε ότι ήταν από ξύλο. Το χρησιμοποίησε για να διακοσμήσει το σπίτι και δεν ήξερε ότι ήταν σκελετός φάλαινας.
  2. Οι Ρώσοι τουρίστες έχουν φτάσει στην κορυφή των επισκεπτών του Πουκέτ με περισσότερους από 50,000 επισκέπτες αυτόν τον μήνα, τον Νοέμβριο.

Ο Διευθυντής του γραφείου Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) στο Πουκέτ δήλωσε: «Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους το Πουκέτ παρήγαγε περισσότερα από 119 δισεκατομμύρια μπατ. Αυτός ο αριθμός δείχνει ότι ο τουρισμός στο Πουκέτ έχει αυξηθεί κατά 80 τοις εκατό ακόμα κι αν δεν έχουμε Κινέζους τουρίστες».

Περισσότεροι από 900,000 ξένοι και Ταϊλανδοί τουρίστες επισκέφτηκαν το Πουκέτ από την 1η Μαΐουst.

Από αυτούς οι 914,746 είναι ξένοι και οι 19,418 είναι επισκέπτες από την Ταϊλάνδη.

3. Ένας νέος τοπικός δρόμος από το Kathu προς την Patong ανοίγει επίσημα σήμερα, Ημέρα του Πατέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022.

Ο δρόμος χρησιμοποιείται πλέον από μηχανάκια και μικρότερα αυτοκίνητα. Δεν επιτρέπεται η χρήση του δρόμου σε μεγαλύτερα οχήματα. 

4. Οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου επιθεώρησαν πολλές επιχειρήσεις στο Πουκέτ που φέρονται να σχετίζονται με το φερόμενο ως αφεντικό της κινεζικής «μαφίας» «Tuhao». Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν αυτοκίνητα, κρεβάτια και υπολογιστές.

Η πραγματική ταυτότητα του υπόπτου αποκαλύφθηκε από την αστυνομία ως Chaiyanat Kornchayanant, πολιτογραφημένος Ταϊλανδός πολίτης κινεζικής καταγωγής.

Σε βάρος ενός επιστάτη έχουν ασκηθεί κατηγορίες για παράνομη κατοχή φιδιών σε εταιρεία που φέρεται να σχετίζεται με το φερόμενο ως αφεντικό της κινεζικής «μαφίας» «Tuhao».

Ο επιστάτης οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Wichit για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για παράνομη κατοχή άγριων ζώων καθώς δεν βρέθηκαν άδειες.

5. Ένας 55χρονος Φιλιππινέζος συνελήφθη στο Κάθου για 252 ημέρες υπέρβασης των νόμιμων προϋποθέσεων έκδοσης βίζας.

Μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Kathu για να αντιμετωπίσει κατηγορίες υπέρβασης διαμονής και περιμένει να απελαθεί με δικά του έξοδα.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.