ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι υπάλληλοι δίνουν συνέχεια σε περίπου 100,000 κιλά σκουπιδιών στο Koh Siray, κατηγορούν τα σκουπίδια στους μετανάστες εργάτες

Koh Siray:

Αξιωματούχοι από την Μπανγκόκ κατέβηκαν για να παρακολουθήσουν περίπου 100,000 κιλά σκουπιδιών που απορρίπτονταν στο Koh Siray για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Το θέμα έφερε στο φως η σελίδα στο Facebook «Monsoon Garbage Thailand» νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Χθες, (1 Δεκεμβρίουst), ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων (DMCR), κ. Attaphon Jaroenchansa κατέβηκε από την Μπανγκόκ για να διερευνήσει το θέμα.

Ο κ. Attaphon είπε στο Phuket Express «Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι υπήκοοι της Μιανμάρ που νοικιάζουν δωμάτια και ζουν στην περιοχή του δάσους των μαγκρόβων. Στο παρελθόν, ο Δήμος Rasssada συγκέντρωνε σκουπίδια στην περιοχή, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά σκουπίδια».

«Τα περισσότερα από τα σκουπίδια πετιούνται στο νερό γύρω από τους χώρους διαβίωσης των μεταναστών. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν να μπουν τα σκουπίδια στους κάδους, διαφορετικά οι αστυνομικοί θα πρέπει να το επιβάλουν με νομικές ενέργειες», πρόσθεσε ο κ. Αταφόν.

Ο δήμαρχος Rassada κ. Nakarain Yorsangrat είπε στο Phuket Express «Πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη ημέρα καθαρισμού στην περιοχή χθες. Θα προσλάβουμε επίσης εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων για να απομακρύνουν όλα τα σκουπίδια από αυτήν την περιοχή για μια βραχυπρόθεσμη λύση. Ωστόσο, για τη μακροπρόθεσμη λύση, θα ελέγξουμε τους μετανάστες εργάτες που ζουν σε αυτήν την περιοχή, καθώς είναι πάρα πολλοί και δεν ακολουθούν τους νόμους περί διάθεσης απορριμμάτων».

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.