Το αεροδρόμιο του Πουκέτ αποσαφηνίζει αφού 300 επιβάτες έφυγαν τη νύχτα αφού η πτήση δεν μπόρεσε να απογειωθεί λόγω υπερκράτησης

Πουκέτ -

Το διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ ξεκαθάρισε την κατάσταση αφού περισσότεροι από 300 επιβάτες έμειναν κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς μια πτήση δεν μπορούσε να απογειωθεί λόγω έλλειψης επαρκών θέσεων.

Το θέμα είχε γίνει viral στα social media σήμερα το πρωί (2 Δεκεμβρίουnd). Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκαν την ιστορία για περισσότερους από 300 επιβάτες που έμειναν στο αεροδρόμιο μετά τα μεσάνυχτα (Δεκέμβριος 2) επειδή ένας από τους επιβάτες δεν είχε θέση καθώς οι θέσεις ήταν γεμάτες.

Οι Δημόσιες Σχέσεις του Διεθνούς Αεροδρομίου του Πουκέτ είπαν στο Phuket Express σήμερα ότι η πτήση Νο. VZ309 ήταν από την Vietjet Airlines και ταξίδευε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ προς το Αεροδρόμιο Suvarnabhumi.

Το αεροπλάνο είχε μόλις αρχίσει να κινείται από το χώρο στάθμευσης πριν ο καπετάνιος αναφέρει να επιστρέψει στο χώρο στάθμευσης πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Ο καπετάνιος ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβατών ήταν πάνω από το όριο και ένας πελάτης δεν είχε θέση, αναγκάζοντας ολόκληρο το αεροπλάνο να γυρίσει. Η πτήση καθυστέρησε περαιτέρω πριν κλείσει ο διάδρομος και η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να μεταφέρει μερικούς επιβάτες σε ξενοδοχεία. Η πτήση απογειώθηκε σήμερα, 2 Δεκεμβρίου, στις 10:34 π.μ

Δεν ήταν σαφές εάν οι επιβάτες αποζημιώθηκαν για την καθυστέρηση της νύχτας. Δεν ήταν επίσης σαφές γιατί η αεροπορική εταιρεία δεν πρόσφερε σε μεμονωμένους επιβάτες πίστωση ή έκπτωση για μεταγενέστερη πτήση, αποφεύγοντας το ζήτημα να επηρεάσει όλους.

Ο λόγος που ένας από τους επιβάτες δεν είχε θέση είναι επειδή μια άλλη πτήση, VZ2304 από την ίδια αεροπορική εταιρεία, που πήγαινε από το αεροδρόμιο Suvarnabhumi στο Πουκέτ, δεν μπόρεσε να απογειωθεί στην Μπανγκόκ λόγω ενός αγνώστου προβλήματος που σήμαινε ότι το αεροπλάνο δεν έφτασε στο αεροδρόμιο του Πουκέτ.

Αυτό προκάλεσε την ακύρωση μιας τρίτης πτήσης, VZ2305 από την ίδια αεροπορική εταιρεία, από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ προς το Αεροδρόμιο Suvarnabhumi, καθώς υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούσε το ίδιο αεροπλάνο με το VZ304.

Ένας από τους επιβάτες που είχε αεροπορικό εισιτήριο στην πτήση VZ2305 μεταφέρθηκε στην πτήση VZ309 από την αεροπορική εταιρεία. Ωστόσο, το ανθρώπινο λάθος φάνηκε να κάνει το προσωπικό να μην παρατηρεί ότι το VZ309 ήταν ήδη γεμάτο και πριν παρατηρηθεί το πρόβλημα η πτήση είχε ήδη ξεκινήσει να αναχωρεί από το χώρο στάθμευσης.

Τόσο το αεροδρόμιο όσο και η αεροπορική εταιρεία ζήτησαν συγγνώμη για το περιστατικό από πελάτες που έφυγαν τη νύχτα.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.