Δεν υπάρχουν ακόμη αποφάσεις σχετικά με πρόταση για παράταση των ωρών κλεισίματος στις 4 π.μ. για τη νυχτερινή ζωή της Ταϊλάνδης, η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι τα ατυχήματα οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ θα αυξηθούν έως και δέκα φορές, εάν επιτραπεί

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Η πρόταση της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης να επιτρέψει σε ξένες τουριστικές ζώνες, όπως τμήματα της Πατάγια και του Πουκέτ, να επιτρέψουν στους χώρους νυχτερινής διασκέδασης να ανοίγουν νόμιμα μέχρι τις 4 π.μ., φαίνεται να μην έχει ακόμη καμία απόφαση ή απόφαση.

Εν τω μεταξύ, οι αντίπαλοι της πρότασης, έστω και μόνο για χώρους διασκέδασης που επικεντρώνονται σε ξένους τουρίστες, όπως η Bangla Road του Πουκέτ ή η Walking Street της Pattaya, συνέχισαν να εκφράζουν την αποδοκιμασία τους.

Ο κ. Phrommin Kantiya, διευθυντής του Γραφείου Δικτύου Μείωσης Ατυχημάτων, μίλησε στον Τύπο της Ταϊλάνδης για την πολιτική επέκτασης του ανοίγματος χώρων ψυχαγωγίας μέχρι τις 4 π.μ. χθες στην Μπανγκόκ, ενόψει της αρχικής πρότασης που είχε γίνει στο υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης. την Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης. Ωστόσο, καμία πληροφορία σχετικά με αυτήν την πρόταση δεν δόθηκε στη δημοσιότητα στην ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου, κάτι που φαίνεται να σημαίνει ότι δεν συζητήθηκε αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τον κ. Kantiya, ακόμη και η επέκταση των χρόνων μόνο σε περιοχές ξένου τουρισμού και όχι κατοικημένες ζώνες θα μπορούσε να αυξήσει τα ατυχήματα οδήγησης υπό την επήρεια μέθης κατά 5-10 φορές. Δεν παρείχε τεκμηρίωση από ομοτίμους για αυτές τις δηλώσεις. Δήλωσε επίσης ότι η προτεινόμενη ώρα θα παρέμβει στους επισκέπτες της αγοράς, στους ανθρώπους που πηγαίνουν στη δουλειά, στο σχολείο, στο γυμναστήριο και σε άλλες δραστηριότητες.

Η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης δηλώνει ότι ειδικά όσον αφορά τα νυχτερινά κέντρα και με βάση τις δικές τους μελέτες με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων νυχτερινής διασκέδασης ότι η πλειονότητα των πωλήσεων είναι μεταξύ 2 π.μ. έως 4 π.μ. και ότι οι ξένοι τουρίστες που κάνουν διακοπές πιστεύουν ότι οι 2 τα ξημερώματα είναι πολύ νωρίς για να κλείσουν μπαρ και συλλόγους.

Οι ιδιοκτήτες νυχτερινής διασκέδασης και μπαρ έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην πρόταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται αυτή τη στιγμή και πολλοί αγώνες γίνονται αργά. Δηλώνουν ότι η αποστολή πελατών στο σπίτι πριν από τα αγαπημένα τους παιχνίδια κοστίζει στις επιχειρήσεις πολλά χρήματα και απογοητεύει τους τουρίστες. Επιπλέον, πολλοί τόνισαν τον σκεπτικισμό τους σχετικά με τα ποσοστά οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ που αυξάνονται δηλώνοντας ότι η πρόταση δεν αφορούσε επαρχιακές περιοχές ή κατοικημένες ζώνες της Ταϊλάνδης, αλλά μόνο ζώνες τουριστικής διασκέδασης όπου η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών δεν οδηγεί. Ορισμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είπαν ακόμη ότι αυτό θα μπορούσε να αποφέρει πολύ περισσότερα έσοδα στους οδηγούς ταξί και στους πωλητές τροφίμων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα το Υπουργείο Ελέγχου Νοσημάτων εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στην πρόταση, διεκδικώντας επίσης αυξήσεις στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Τα μέσα TPN θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τους αναγνώστες μας

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Phuket Express, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.