Η Ταϊλανδική Επιτροπή Ελέγχου Αλκοόλ αντιτίθεται στην πώληση ποτών μέχρι τις 4 π.μ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Khaosod

Εθνική -

Η Ταϊλανδική Επιτροπή Ελέγχου Αλκοόλ αντιτάχθηκε σε πρόταση για παράταση του νόμιμου ωραρίου για την πώληση αλκοολούχων ποτών στις 4 π.μ., επικαλούμενη πιθανή αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο Δρ. Opas Karnkawinongpop, μόνιμος γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, αποκάλυψε στους δημοσιογράφους της Ταϊλάνδης σήμερα, 25 Νοεμβρίου, μετά την ολοκλήρωση μιας συνάντησης με την Επιτροπή Ελέγχου Αλκοόλ ότι η επιτροπή αρχικά αντιτάχθηκε στην ιδέα να επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ από τις 5 το απόγευμα έως τις 4. ΕΙΜΑΙ.

Η επιτροπή είπε ότι ήταν πολύ μεγάλος επειδή σήμαινε ότι το αλκοόλ θα μπορούσε να πωλείται για 11 ώρες την ημέρα, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το αλκοόλ, τους τραυματισμούς και τα θύματα.

Ο Δρ. Όπας δήλωσε ότι η πιθανότητα ατυχημάτων που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ θα μπορούσε επίσης να αυξηθεί κατά περισσότερο από 27% ή 10-20 θύματα την ημέρα εάν επιτρεπόταν να πωλείται αλκοόλ από τις 5 μ.μ. έως τις 4 π.μ. παρά τα ολονύχτια αστυνομικά σημεία ελέγχου.

Η Ταϊλανδική Επιτροπή Ελέγχου Αλκοόλ είχε ήδη εξετάσει τα οικονομικά οφέλη της πρότασης, αλλά και πάλι είχε συμφωνήσει ότι η παράταση δεν θα έπρεπε να επιβληθεί, πρόσθεσε ο Δρ. Όπας.

Ωστόσο, η ένσταση της επιτροπής ήταν απλώς μια πρόταση, η οποία θα διαβιβαζόταν στην Εθνική Επιτροπή Πολιτικής για τα Αλκοολούχα Ποτά για εξέταση στις 22 Δεκεμβρίου.

Ο Δρ. Όπας είπε ότι η ένσταση κατά της παράτασης των ωρών πώλησης αλκοόλ δεν είχε καμία σχέση με άλλη πρόταση για παράταση του νόμιμου ωραρίου κλεισίματος των χώρων διασκέδασης.

Τεχνικά, οι δύο κανόνες είναι ξεχωριστές σημειώσεις TPN μέσων ενημέρωσης, και ακόμη και αν το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης συμφωνήσει να παρατείνει τις ώρες κλεισίματος της νυχτερινής διασκέδασης, θεωρητικά, οι ώρες πώλησης αλκοόλ θα πρέπει επίσης να παραταθούν νομικά.

Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης πρόκειται να συνεδριάσει την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, για να συζητήσει τις παρατεταμένες ώρες νυχτερινής ζωής στις τουριστικές ζώνες.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο [προστασία μέσω email]

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.