Νέος κανονισμός ελέγχει τα άνθη κάνναβης στην Ταϊλάνδη

Ταϊλάνδη-

Εκδόθηκε νέος κανονισμός για τον έλεγχο της χρήσης ανθέων κάνναβης για ιατρικούς και βιομηχανικούς σκοπούς.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Traisulee Traisaranakul αποκάλυψε στον Τύπο. «Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul υπέγραψε κανονισμό για ένα ελεγχόμενο βότανο (κάνναβη) 2565 (2022) που ξεκίνησε σήμερα (12 Νοεμβρίου).th). "

«Ο νέος κανονισμός τροποποιείται από αυτόν που εκδόθηκε στις 16 Ιουνίουth, 2022. Τα μπουμπούκια ανθέων κάνναβης ελέγχονται για οφέλη ως βότανο. Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει λουλούδια για μελέτη, εξαγωγή, πώληση ή μεταποίηση για πωλήσεις πρέπει να έχει άδεια από αρμόδιους φορείς», εξήγησε η κ. Traisulee.

«Δεν επιτρέπεται να πωλούνται μπουμπούκια ανθέων κάνναβης σε άτομα κάτω των 20 ετών, σε έγκυες γυναίκες ή σε μητέρες που θηλάζουν και σε φοιτητές. Μια εξαίρεση σε αυτές τις κατηγορίες είναι η πώληση σε ιατρικό προσωπικό και για παραδοσιακούς ιατρικούς σκοπούς», πρόσθεσε η κ. Traisulee.

«Η πώληση λουλουδιών κάνναβης μέσω μηχανημάτων αυτόματης πώλησης, διαδικτυακά, σε ναούς, κοιτώνες, δημόσια πάρκα, ζωολογικούς κήπους και λούνα παρκ απαγορεύεται καθώς και κάθε εμπορική διαφήμιση», σημείωσε η κ. Τραϊσουλί.

Ο νέος κανονισμός απαγορεύει επίσης ρητά το κάπνισμα λουλουδιών κάνναβης σε όλους τους χώρους της επιχείρησης, εκτός εάν υπάγεται στη δικαιοδοσία και την εξουσία αδειούχου ιατρού, ιατρού ή παραδοσιακού ιατρού.

Ο κανονισμός δεν απαγορεύει την κατοχή ή το ιδιωτικό κάπνισμα ανθέων κάνναβης για άτομα άνω των είκοσι ετών.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας, Anutin Charnvirakul, δήλωσε ότι οι αυστηρότεροι κανονισμοί περιλαμβάνονταν ήδη σε ένα προσχέδιο νόμου που καθυστερούσε πολύ, για το οποίο πολέμησαν πολιτικοί στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης. Καθώς το νομοσχέδιο δεν έχει ψηφιστεί ακόμη, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας αποφάσισε να εκδώσει νέους κανονισμούς.

Οι πολέμιοι της νόμιμης κάνναβης όπως τα μέλη του πολιτικού κόμματος Pheu Thai δήλωσαν νωρίτερα σήμερα ότι πιστεύουν ότι οι νέοι κανονισμοί είναι πολύ επιεικείς και συνεχίζουν να ζητούν να γίνει η κάνναβη παράνομο ναρκωτικό για άλλη μια φορά, κάτι που θα απαγόρευε την κατοχή, την καλλιέργεια ιδιωτικών κατοικιών και ιδιωτικό κάπνισμα εκτός εάν γίνεται υπό ιατρική επίβλεψη και έγκριση.

Είπαν επίσης ότι οι νέοι κανονισμοί είχαν πολλές γκρίζες ζώνες, επισημαίνοντας ότι δεν θα ήταν δύσκολο για πολλά ιατρεία και καφετέριες κάνναβης να έχουν ένα παραδοσιακό ιατρικό προσωπικό στο πλοίο ή στο προσωπικό προκειμένου να επιτρέπεται νόμιμα το κάπνισμα στις εγκαταστάσεις.

Μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος της Ταϊλάνδης ζήτησαν να κλείσουν όλα τα ιατρεία και τα καφέ κάνναβης και να ανοίξουν ξανά μόνο εάν τους δοθεί η κατάλληλη άδεια από πολλαπλούς υγειονομικούς φορείς και αδειοδοτηθούν ως κατάλληλη ιατρική κλινική.

Οι περισσότεροι αναλυτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης δήλωσαν ότι οι νέοι κανονισμοί, ειδικά σχετικά με τη διαφήμιση και τις διαδικτυακές πωλήσεις, ήταν αναμενόμενοι και τίποτα στους νέους κανονισμούς δεν αποτελεί έκπληξη ή ότι θα έκλεινε χιλιάδες ιατρεία και καφέ που είναι ανοιχτά αυτήν τη στιγμή, επισημαίνοντας ότι οι τρέχουσες άδειες και άδειες να λειτουργήσει δεν ήταν δύσκολο να πάρει.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.