Οι φορείς εκμετάλλευσης χώρων διασκέδασης ζητούν από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να παρατείνει νόμιμα τις ώρες λειτουργίας, να ακυρώσει την απαγόρευση των απογευματινών πωλήσεων αλκοόλ

ΦΩΤΟ: MGR Online

Ταϊλάνδη -

Οι υπεύθυνοι χώρων διασκέδασης υπέβαλαν επιστολή στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ζητώντας να ανοίξουν νόμιμα τους χώρους τους μέχρι τις 4 π.μ. και να ακυρώσουν τις απογευματινές ώρες απαγόρευσης πωλήσεων αλκοόλ από τις 2 έως τις 5..

Η Πρόεδρος του Thai Alcohol Beverage Business Association (TABBA) κα Kemmigar Rattanakun υπέβαλε το αίτημα χθες (9 Νοεμβρίουth) στον Πρωθυπουργό στο Κυβερνητικό Μέγαρο. Ο κ. Mongkolchai Somudon, αναπληρωτής μόνιμος γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού έλαβε την επιστολή.

Η κ. Kemmigar είπε στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης: «Εστιάζουμε στις «Ζώνες Νυχτερινής Ψυχαγωγίας» που είναι γνωστές περιοχές στο Patong (Πουκέτ), στο Khao Lak (Phang Nga), στην παραλία Cha Weng (Νησί Samui στο Surat Thani), στις περισσότερες Pattaya και στην οδό Khao San, Soi Cowboy (Μπανγκόκ)».

«Το ωράριο λειτουργίας των χώρων διασκέδασης σε αυτές τις ζώνες πρέπει να παραταθεί νόμιμα έως τις 4:00 π.μ. Η τρέχουσα αυστηρή επιβολή των προηγούμενων εποχών βλάπτει τον τουρισμό και αυτές τις επιχειρήσεις. Ειδικά στους διεθνείς τουρίστες δεν αρέσει να πηγαίνουν σπίτι τα μεσάνυχτα ή τις 2 τα ξημερώματα».

«Επιπλέον, εκτός αυτών των ζωνών πρέπει να μας επιτρέπεται να πουλάμε αλκοόλ μέχρι τις 2:00 π.μ. καθώς τώρα επιτρέπεται μόνο μέχρι τα μεσάνυχτα. Για τις ειδικές ζώνες πρέπει να μας επιτρέπεται να πουλάμε αλκοόλ μέχρι τις 4:00 π.μ. νόμιμα».

«Τέλος, η απαγόρευση των ωρών πώλησης αλκοόλ από τις 2:00 έως τις 5:00 πρέπει να επανεξεταστεί, καθώς οι ώρες απαγόρευσης δεν επιλύουν κοινωνικά προβλήματα ούτε αποτρέπουν ατυχήματα». κατέληξε η κα Kemmigar.

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης αναμένεται να υποβάλει επίσημα αίτηση στο υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης για αυτές τις αλλαγές την επόμενη εβδομάδα, σημειώνει το The Pattaya News.

Ωστόσο, το υπουργείο Ενέργειας έχει ζητήσει το αντίθετο. Λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων και του ενεργειακού κόστους, έχει υποβληθεί πρόταση για την επιβολή μειωμένων ωρών για χώρους νυχτερινής διασκέδασης, εμπορικά κέντρα, βενζινάδικα και ορισμένες άλλες επιχειρήσεις. Για να διαβάσετε περισσότερα για αυτήν την πρόταση κάντε κλικ εδώ.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.