Οι ώρες λειτουργίας για μπαρ, εμπορικά κέντρα και πολλούς άλλους χώρους θα μπορούσαν να μειωθούν για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Ταϊλάνδης

Εθνική -

Το Υπουργείο Ενέργειας της Ταϊλάνδης σκοπεύει να επιβάλει δυναμικά μια εκστρατεία εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως εμπορικά κέντρα, βενζινάδικα ή χώρους νυχτερινής διασκέδασης, για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες τιμές του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που χρησιμοποιείται στην εθνική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι τιμές του LNG ενδέχεται να συνεχίσουν να αυξάνονται τον χειμώνα λόγω του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, της υποτίμησης του μπατ και της υψηλότερης ζήτησης ενέργειας στην Ευρώπη, δήλωσε ο Kulit Sombatsir, μόνιμος γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας.

Εάν οι τιμές του LNG ανέβουν στα 50 δολάρια ανά μετρικό εκατομμύριο βρετανική θερμική μονάδα (MMBTU) για διαδοχικά περισσότερες από δύο εβδομάδες, η εκστρατεία εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία συνήθως υιοθετείται εθελοντικά από τους ανθρώπους, θα καταστεί υποχρεωτική, είπε ο Kulit.

Η κίνηση εγκρίθηκε τη Δευτέρα από το Εθνικό Συμβούλιο Ενεργειακής Πολιτικής (NEPC) υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού στρατηγού Prayut Chan-o-cha.

Εάν τα εθελοντικά μέτρα γίνουν εντολή, επιχειρήσεις όπως εμπορικά κέντρα, βενζινάδικα, μπαρ ή νυχτερινά κέντρα ενδέχεται να κληθούν να κλείσουν νωρίς, αν και οι ακριβείς ώρες ή τόποι διεξαγωγής δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

 

Αυτό το μέτρο εφαρμόζεται επίσης σε περιττό φωτισμό, όπως μεγάλες φωτισμένες διαφημιστικές πινακίδες, καθώς και κλιματιστικά σε κτίρια που μπορεί να χρειαστεί να ρυθμιστούν στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι πιθανές μειωμένες ώρες λειτουργίας για χώρους νυχτερινής διασκέδασης έχουν ήδη προκαλέσει ένσταση από τον Thanakorn Kuptajit, σύμβουλο του Thai Alcoholic Beverage Business Association, ο οποίος είπε ότι αυτή η κίνηση μάλλον θα υπονόμευε την ανάκαμψη της οικονομίας καθώς η Ταϊλάνδη βρίσκεται σε υψηλή περίοδο και είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής. τουρίστες.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.